YouTube

Es pot fer periodisme a YouTube? / Se puede hacer periodismo en YouTube?

La revista ‘Capçalera‘ del Col·legi de Periodistes de Catalunya ofereix un interessant reportatge al número de setembre 2018 sobre si es pot fer periodisme a YouTube. Un interessant tema del que volem fer-nos ressò a MiMComunicació. Per això, fem un petit resum del reportatge realitzat per Marta Alemany.

YouTube compleix 10 anys de vida i s’ha convertit en una opció professional per a periodistes que han après a treballar-hi amb les normes pròpies del mitjà. Existeixen casos d’èxit que s’han adaptat a les seves característiques, malgrat que és necessària la paciència i el temps en aquest mitjà, així com patrocinadors.

Casos d’èxit:

  • Periodismo&Misterio: és el canal de la Lourdes Gómez, una periodista extremeña que treballa en el programa de la televisió 168 Horas de Canal Extremadura, feina que combina amb col·laboracions en programes de ràdio i publicacions a revistes especialitzades de misteri. YouTube l’ha portat a trobar oportunitats de feina inimaginables.
  • Campeones: canal sobre futbol liderat per Guillermo González, Andrés Cabrera i Juan Arroita, ofereixen informació actualitzada amb el seu punt de vista i una gran interacció amb la audiència.

esp_ La revista ‘Capçalera‘ del Colegio de Periodistas de Cataluña ofrece un interesante reportaje en el número de septiembre 2018 sobre si se puede hacer periodismo en YouTube. Un interesante tema del que queremos hacernos eco en MiMComunicació. Por eso, hacemos un pequeño resumen del reportaje realizado por Marta Alemany.

YouTube cumple 10 años de vida y se ha convertido en una opción profesional para periodistas que han aprendido a trabajar con las normas propias del medio. Existen casos de éxito que se han adaptado a sus características, a pesar de que es necesaria la paciencia y el tiempo en este medio, así como patrocinadores.

Casos de éxito:

  • Periodismo&Misterio: es el canal de Lourdes Gómez, una periodista extremeña que trabaja en el programa de la televisión 168 Horas de Canal Extremadura, trabajo que combina con colaboraciones en programas de radio y publicaciones a revistas especializadas de misterio. YouTube lo ha permitido encontrar oportunidades de trabajo inimaginables.
  • *Campeones: canal sobre fútbol liderado por Guillermo González, Andrés Cabrera y Juan Arroita, ofrecen información actualizada con su punto de vista y una gran interacción con la audiencia.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.