Tecnología

Tecnologia per conèixer les emocions/ Tecnología para conocer las emociones

Una nova tecnologia desenvolupada per un graduat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb el nom de Voiception, fa que es pugui saber, mitjançant la tecnologia, quin ventall d’emocions expressen les veus. Per a aconseguir-ho, utilitza el potencial de la intel·ligència artificial, del processament d’àudio i de les dades massives (big data).

En concret, Voiception funciona de la manera següent: partint de bases de dades de veus, de cada tres segons n’extreu prop de 800 característiques acústiques. Després, gràcies a algoritmes d’intel·ligència artificial, crea uns models de predicció que concreten la relació entre les característiques acústiques de la veu, com la freqüència o l’energia, i l’emoció expressada en aquell idioma. Així, després es pot comparar el tall de veu que es vulgui analitzar amb el model predictiu de l’idioma en què s’expressa. El resultat revela quin percentatge de cada emoció transmet la veu analitzada.

Què penseu vosaltres del resultat d’aquesta intel·ligència artificial?

emociones-y-voz

esp_ Una nueva tecnología desarrollada por un graduado de la Universidad Abierta de Cataluña (UOC), con el nombre de Voiception, hace que se pueda saber, mediante la tecnología, qué abanico de emociones expresan las voces. Para conseguirlo, utiliza el potencial de la inteligencia artificial, del procesamiento de audio y de los datos masivas (big data).

En concreto, Voiception funciona de la siguiente manera: partiendo de bases de datos de voces, de cada tres segundos extrae cerca de 800 características acústicas. Después, gracias a algoritmos de inteligencia artificial, crea unos modelos de predicción que concretan la relación entre las características acústicas de la voz, como la frecuencia o la energía, y la emoción expresada en ese idioma. Así, luego se puede comparar el corte de voz que se quiera analizar con el modelo predictivo del idioma en que se expresa. El resultado revela qué porcentaje de cada emoción transmite la voz analizada.

¿Qué pensáis vosotros del resultado de esta inteligencia artificial?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.