e-books · Varios

Les conseqüències negatives per no llegir/Las consecuencias negativas de no leer

Que els nens i nenes deixin de llegir a l’estiu té conseqüències negatives en el camp cognitiu. Alguns estudis constaten que l’alumne perd riquesa lèxica i que tres anys sense llegir per vacances equival a un any perdut en desenvolupament intel·lectual. Les diferències encara són més acusades en alumnes de classes desfavorides. Els experts afirmen que els nens que no abandonen l’hàbit de la lectura durant l’estiu agafen abans el ritme quan es reincorporen a l’escola.

Estudis recents constaten que deixar de llegir a l’estiu comporta la pèrdua de riquesa lèxica i el cervell retrocedeix entre dos i tres mesos en destresa. Un d’aquests informes, elaborat conjuntament per les universitats de Missouri i de Tennessee, confirma que una pausa llarga com la que hi pot haver durant aquest període provoca una pèrdua d’aprenentatge equivalent a un mes d’escola

No solament la lectura contribueix al desenvolupament cognitiu dels nens, sinó que també hi ha altres activitats que tenen un impacte positiu en la seva ment i que es poden practicar a l’estiu, com ara visitar museus, fer activitats de contacte amb la natura o viatjar amb la família.

leer-peque-e1505926055568

esp_ Que los niños y niñas dejen de leer en verano tiene consecuencias negativas en el campo cognitivo. Algunos estudios constatan que el alumno pierde riqueza léxica y que tres años sin leer por vacaciones equivale a un año perdido en desarrollo intelectual. Las diferencias son aún más acusadas en alumnos de clases desfavorecidas. Los expertos afirman que los niños que no abandonan el hábito de la lectura durante el verano cogen antes el ritmo cuando se reincorporan a la escuela.

Estudios recientes constatan que dejar de leer en verano conlleva la pérdida de riqueza léxica y el cerebro retrocede entre dos y tres meses en destreza. Uno de estos informes, elaborado conjuntamente por las universidades de Missouri y de Tennessee, confirma que una pausa larga como la que puede haber durante este periodo provoca una pérdida de aprendizaje equivalente a un mes de escuela

No sólo la lectura contribuye al desarrollo cognitivo de los niños, sino que también hay otras actividades que tienen un impacto positivo en su mente y que se pueden practicar en verano, tales como visitar museos, hacer actividades de contacto con la naturaleza o viajar con la familia.

Font/Fuente: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.