Reputació

Com combatre les informacions falses? / ¿Cómo combatir las informaciones falsas?

L’accés universal a la informació i als nous canals de comunicació, com són les xarxes socials,ha permès la proliferació constant de notícies. Com saber si una informació és verídica o no? Com combatre les informacions falses?

Avui en dia és un dels reptes més grans, fer front a les fake news, sobretot a través d’aplicacions com WhatsApp o Telegram.

Com informa el reportatge “L’eufòria del Whatsapp” de la revista del Col·legi de Periodistes de Catalunya, elaborat per Laura Saula, “s’ha de vigilar que la font sigui sempre un mitjà o organisme oficial i en cas de dubte, mai redifondre-la”, segons aconsella Ferran Lalueza, professor de Comunicació i Social media de la UOC.

Però, com aconseguir-ho? 

Un pas és exigir als responsables de l’aplicació mòbil que controlin els continguts que s’hi difonen, apunta Lalueza, com ha començat a fer Facebook. Un segon pas, és contrastar la informació. Però en aquest punt, tenim un factor que juga en contra, la necessitat d’immediatesa, fet que provoca la manca de temps per contrastar la informació.

El que és important és la necessitat de conscienciació per evitar difondre una informació que no està verificada i que per tant, podem ajudar a difondre a través de les xarxes socials.

esp_ El acceso universal a la información y los nuevos canales de comunicación, como son las redes sociales, ha permitido la proliferación constante de noticias. ¿Cómo saber si una información es verídica o no? ¿Como combatir las informaciones falsas?

Hoy en día es uno de los retos más grandes, hacer frente a las fake news, sobre todo a través de aplicaciones como WhatsApp o Telegram.

Como informa el reportaje “La euforia del Whatsapp” de la revista del Colegio de Periodistas de Cataluña, elaborado por Laura Saula, “hay que vigilar que la fuente sea siempre un medio u organismo oficial y en caso de duda, nunca redifundir-la “, según aconseja Ferran Lalueza, profesor de Comunicación y Social media de la UOC.

Pero, ¿cómo conseguirlo?

Un paso es exigir a los responsables de la aplicación móvil que controlen los contenidos que se difunden, apunta Lalueza, como ha empezado a hacer Facebook. Un segundo paso, es contrastar la información. Pero en este punto, tenemos un factor que juega en contra, la necesidad de inmediatez, lo que provoca la falta de tiempo para contrastar la información.

Lo que es importante es la necesidad de concienciación para evitar difundir una información que no está verificada y que por lo tanto, podemos ayudar a difundir a través de las redes sociales.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.