Uncategorized

2 eines imprescindibles per a visualitzar dades / 2 herramientas básicas para visualizar datos

Vols explicar de manera visual una gran quantitat d’informació? Necessites conèixer aquestes 2 eines imprescindibles per a visualitzar dades: CartoDB i Popplet.

  • CartoDB: es una de les plataformes més conegudes per convertir dades en gràfics i mapes.  Llançat a l’abril de 2012 per la companyia de tecnologia Vizzuality, amb seu a Nova York i Madrid, CartoDB va ser creat perquè treballar amb dades geoespacials i grans quantitats de dades (big data) sigui més ràpid i senzill. CartoDB permet als usuaris crear bells mapes dinàmics, com la visualització dels 50 anys de gires dels Rolling Stones o aquest mapa que mostra els contorns volcànics d’Islàndia.
  • Popplet: eina molt usada en el món educatiu, sobretot per professors i alumnes. És una interessant eina per a organitzar les nostres idees, recursos, imatges, etc. en forma de gràfic. Té múltiples funcions ja que podem crear murs virtuals, mapes conceptuals, recopilació de recursos, línies de temps etc. amb un resultat visualment clar i atractiu. El seu ús és bastant intuïtiu i té l’avantatge de ser una eina col·laborativa molt adequada per al treball amb els alumnes ja que ofereix la possibilitat d’incloure diferents usuaris. Per usar-la, cal registrar-se al web. 

Informació extreta del llibre: Neotelling, el arte de comunicar con tecnología, de Rocío Martín López

esp_  ¿Quieres explicar de manera visual una gran cantidad de información? Necesitas conocer estas 2 herramientas imprescindibles para visualizar datos: CartoDB y Popplet.

  • CartoDB: es una de las plataformas más conocidas para convertir datos en gráficos y mapas. Lanzado en abril de 2012 por la compañía de tecnología Vizzuality, con sede en New York y Madrid, CartoDB fue creado para que trabajar con datos geoespaciales y grandes cantidades de datos (big data) fuera rápido y sencillo. CartoDB permite a los usuarios crear hermosos mapas dinámicos, como la visualización de los 50 años de giras de los Rolling Stones o este mapa que muestra los contornos volcánicos de Islandia.
  • Popplet: herramienta muy usada en el mundo educativo, sobre todo por profesores y alumnos. Es una interesante herramienta para organizar nuestras ideas, recursos, imágenes, etc. en forma de gráfico. Tiene múltiples funciones ya que podemos crear muros virtuales, mapas conceptuales, recopilación de recursos, líneas de tiempo etc. con un resultado visualmente claro y atractivo. Su uso es bastante intuitivo y tiene la ventaja de ser una herramienta colaborativa muy adecuada para el trabajo con los alumnos ya que ofrece la posibilidad de incluir diferentes usuarios.

Información extraída del libro: Neotelling, el arte de comunicar con tecnología, de Rocío Martín López

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.