Fotografía · Imatges

Quan utilitzar imatges jpg, png o gif? / ¿Cuando usar imágenes jpg, png o gif?

Hi ha molts tipus d’arxius d’imatges disponibles, però el més possible és que t’hagis trobat amb els més comuns: el JPG (también conegut com JPEG), el PNG i el GIF. Tots tenen avantatges i desavantatges, així que si els coneixem, ens permetrà decidir com és el que necessitem fer servir en diferents oportunitats. Si gestiones pàgines web, blog o xarxes, segur que en algun moment has dubtat en l’ús d’un tipus o un altre d’imatge. Quan he d’utilitzar imatges en format jpg? I si és png? I en canvi, quan he de fer servir gifs?

  • JPG s’ha convertit en el tipus d’arxiu d’imatges més utilitzat a Internet perquè poden ser comprimides fins a 100 vegades. No obstant això, el JPG té els seus problemes. No és l’adequat per il·lustracions, dibuixos, ni text.

  • GIF també és un tipus de fitxer d’imatge que també es fa servir bastant. Les seves sigles signifiquen Graphics Interchange Format. La característica principal del GIF és que suporta paletes de 256 colors, i més que suporta animacions i transparències. Això no crearà una distorsió de la imatge, com JPG, però sí difuminarà els colors bastant, fent que es vegi lleugerament pixelat.

  • PNG significa Portable Network Graphics. Aquest també suporta transparències, així que és molt bo per a usar-lo en Internet i en navegadors. Però utilitza un algoritme de compressió sense pèrdua, de manera que reconstrueix les dades de manera exacta als originals i per tant, aquests arxius pesen molt.

Si ho voleu tenir clar, atenció a la infografia.

esp_ Hay muchos tipos de archivos de imágenes disponibles, pero lo más posible es que te hayas encontrado con los más comunes: el JPG (també conocido como JPEG), el PNG y el GIF. Todos tienen ventajas y desventajas, así que si los conocemos, nos permitirá decidir cómo es lo que necesitamos utilizar en diferentes oportunidades. Si gestionas páginas web, blog o redes, seguro que en algún momento dudaste en el uso de un tipo u otro de imagen. Cuando debo usar imágenes en formato jpg? Y si es png? Y en cambio, cuando tengo que usar gifs?

  • JPG se ha convertido en el tipo de archivo de imágenes más usado en Internet porque pueden ser comprimidas hasta 100 veces. Sin embargo, el JPG tiene sus problemas. No es el adecuado para ilustraciones, dibujos, ni texto.
  • GIF también es un tipo de archivo de imagen que también se usa bastante. Sus siglas significan Graphics Interchange Format. La característica principal del GIF es que soporta paletas de 256 colores, y además de que soporta animaciones y transparencias. Esto no creará una distorsión de la imagen, como JPG, pero sí difuminará los colores bastante, haciendo que se vea ligeramente píxelado.
  • PNG significa Portable Network Graphics. Este también soporta transparencias, así que es muy bueno para usarlo en Internet y en navegadores. Pero utiliza un algoritmo de compresión sin perdida, por lo que reconstruye los datos de manera exacta a los originales y por tanto, estos archivos pesan mucho.

Si lo quereis tener claro, atención a la infografía.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.