Marqueting

Saps què és un CRM? / ¿Sabes qué es un CRM?

Si no saps què és un CRM, no estàs sol.

CRM són les sigles de Customer Relationship Management i que pot definir-se com una estratègia de negocis dirigida o enfocada a entendre, anticipar i respondre a les necessitats dels clients actuals i potencials d’una empresa per fer que el valor de la relació entre les dues parts creixi.

Així doncs, un CRM és un software que et pot ajudar en la teva gestió empresarial. Però no és només un software.

Com diuen a makingexperience.com, un malentès bastant generalitzat en l’ambient del Màrqueting és creure que consisteix simplement a implementar un Programari i que aquest per si mateix aconseguirà els objectius de negoci. Si tu estàs buscant un enfocament més comprensiu sobre la teva cartera de clients per detectar com evoluciona cada interacció i activitat que tens amb ells, hauràs manejar amb cura totes les implicacions del terme.

De fet, hi ha diversos exemples dels processos de negocis que no requereixen cap tecnologia o programari. Pensa sense més en el vell refrany “el millor servei és el que s’acompanya amb un somriure” o “el client sempre té la raó”. Aquests són exemples de processos relacionals fets populars molt abans de la introducció de la tecnologia.

Les petites empreses solen començar amb una relació bàsica i simple de venedor a client. En una etapa primerenca, podria estar bé només mantenir un full de càlcul d’Excel o prendre notes sobre els usuaris i les comandes entrants. Però a mesura que el negoci creix, aquest tipus de manteniment de registres simple no pot fer el que es mereix.

El seu objectiu primordial ha de ser disposar de tot el material sobre qualsevol client, tant per satisfer les seves necessitats com per obtenir mètriques de mercat que permetin millorar les teves estratègies comercials.

I incrementar aquesta fulla d’excel amb una informació més detallada i amb l’ús d’un programari. N’existen força al mercat, has de seleccionar aquell que s’adequa al teu perfil (Hubspot, Oracle, Sage…).

esp_ Si no sabes qué es un CRM, no estás solo.

CRM son las siglas de Customer Relationship Management y que puede definirse como una estrategia de negocios dirigida o enfocada a entender, anticipar y responder a las necesidades de los clientes actuales y potenciales de una empresa para hacer que el valor de la relación entre ambas partes crezca.

Así pues, un CRM es un software que te puede ayudar en tu gestión empresarial. Pero no es sólo un software.

Como dicen en makingexperience.com, un malentendido bastante generalizado en el ambiente del Marketing es creer que consiste simplemente en implementar un Software y que éste por sí mismo conseguirá los objetivos de negocio. Si tú estás buscando un enfoque más comprensivo sobre tu cartera de clientes para detectar cómo evoluciona cada interacción y actividad que tienes con ellos, deberás manejar con cuidado todas las implicaciones del término.

De hecho, hay varios ejemplos de los procesos de negocios que no requieren ninguna tecnología o software. Piensa sin más en el viejo refrán “el mejor servicio es el que se acompaña con una sonrisa” o “el cliente siempre tiene la razón”. Estos son ejemplos de procesos relacionales hechos populares mucho antes de la introducción de la tecnología.

Las pequeñas empresas suelen comenzar con una relación básica y simple de vendedor a cliente. En una etapa temprana, podría estar bien sólo mantener una hoja de cálculo de Excel o tomar notas sobre los usuarios y los pedidos entrantes. Pero a medida que el negocio crece, este tipo de mantenimiento de registros simple no puede hacer lo que se merece.

Su objetivo primordial debe ser disponer de todo el material sobre cualquier cliente, tanto para satisfacer sus necesidades como para obtener métricas de mercado que permitan mejorar tus estrategias comerciales.

Y incrementar esta hoja de excel con una información más detallada y con el uso de un software. Existe fuerza en el mercado, tienes que seleccionar el que se adecua a tu perfil (Hubspot, Oracle, Sage …)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.