ahorro · Uncategorized

Nova tecnologia per millorar el consum energètic / Nueva tecnología para mejorar el consumo energético

Les xarxes sense fil són imprescindibles per a transmetre dades entre dispositius. N’hi ha de diferents tipus (Wi-Fi, Bluethooth, cel·lulars, etc.) i cada una pateix diferents restriccions, en consum energètic, en capacitat o en distància que cobreixen. Una nova tecnologia, creada pel grup de recerca Wireless Networks (WiNe) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), permet estalviar energia i millorar l’eficiència en el seu ús de freqüències de comunicació. Aquesta solució de baix cost és aplicable en qualsevol infraestructura mòbil i, sobretot, és adient per als sistemes de comunicació a gran escala utilitzats en entorns com les ciutats intel·ligents, la indústria, etc.

La nova tecnologia, anomenada Smartclocks, millora la transmissió de dades perquè sincronitza amb precisió els rellotges dels dispositius de la xarxa i permet l’emissió eficient i sense col·lisions de les dades. Així, els aparells que s’utilitzen a les ciutats intel·ligents, com ara les alarmes instal·lades a les cases, els comptadors electrònics d’aigua, els sensors en obres públiques, entre altres, poden enviar les dades en temps real al núvol i minimitzar la congestió que provoquen a la xarxa.

esp_ Las redes inalámbricas son imprescindibles para transmitir datos entre dispositivos. Los hay de diferentes tipos (Wi-Fi, Bluethooth, celulares, etc.) y cada una sufre diferentes restricciones, en consumo energético, en capacidad o en distancia que cubren. Una nueva tecnología, creada por el grupo de investigación Wireless Networks (wine) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), permite ahorrar energía y mejorar la eficiencia en su uso de frecuencias de comunicación. Esta solución de bajo coste es aplicable en cualquier infraestructura móvil y, sobre todo, es adecuado para los sistemas de comunicación a gran escala utilizados en entornos como las ciudades inteligentes, la industria, etc.

La nueva tecnología, llamada Smartclocks, mejora la transmisión de datos para que sincroniza con precisión los relojes de los dispositivos de la red y permite la emisión eficiente y sin colisiones de los datos. Así, los aparatos que se utilizan en las ciudades inteligentes, como las alarmas instaladas en las casas, los contadores electrónicos de agua, los sensores en obras públicas, entre otros, pueden enviar los datos en tiempo real al nube y minimizar la congestión que provocan en la red.

 

Font/Fuente: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.