Colaboraciones · empleo · Formación · Robotica · trabajo

Poden treballar juntes les persones i les màquines? / ¿Pueden trabajar juntas personas y máquinas?

El MIT (Massachusetts Institute of Technology) va crear el 2006 un Center for Collective Intelligence at MIT. L’objectiu d’aquest centre d’estudi i investigació és entendre com poden convergir les persones i les màquines perquè les dues puguin actuar col·lectivament de forma més intel·ligent que qualsevol individu o ordinador a nivell individual.

Thomas Malone, director del centre, assegura que la intel·ligència es dóna de manera natural en els grups, fins i tot sense necessitat d’ordinadors, com s’ha demostrat durant milers d’anys en col·lectius com empreses, però també famílies, països … tots ells grups de persones que treballen juntes de manera intel·ligent. Si a aquesta capacitat grupal innata s’afegeixen les tecnologies, serem capaços de solucionar problemes tan complexos com el canvi climàtic.

La història, tal com diu Malone, ens mostra que els equips, en col·lectiu, té molta més potència intel·lectual que l’individu. Les organitzacions del segle XXI han de potenciar aquest talent col·lectiu que resulta molt més innovador que el talent individual perquè la innovació, la productivitat i l’eficiència són valors cada vegada més necessaris per a l’èxit corporatiu.

presona i maquina
Foto: https://actualidad.rt.com/

esp_ El MIT (Massachusetts Institute of Technology) creó en 2006 un Center for Collective Intelligence at MIT. El objetivo de este centro de estudio e investigación es entender cómo pueden converger las personas y las máquinas para que ambas puedan actuar colectivamente de forma más inteligente que cualquier individuo o computadora a nivel individual.

Thomas Malone, director del centro, asegura que la inteligencia se da de manera natural en los grupos, incluso sin necesidad de computadoras, como se ha demostrado durante miles de años en colectivos como empresas, pero también familias, países… todos ellos grupos de personas que trabajan juntas de manera inteligente. Si a esta capacidad grupal innata se añaden las tecnologías, seremos capaces de solucionar problemas tan complejos como el cambio climático.

La historia, tal y como dice Malone, nos muestra que los equipos, en colectivo, tiene mucha más potencia intelectual que el individuo. Las organizaciones del siglo XXI tienen que potenciar este talento colectivo que resulta mucho más innovador que el talento individual porque la innovación, la productividad y la eficiencia son valores cada vez más necesarios para el éxito corporativo.

Fuente: Randstad

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.