Uncategorized

Hacker contra cracker

Segons la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), un hacker és un pirata informàtic. La directora del màster universitari de Seguretat de les TIC de la UOC, Helena Rifà, però, puntualitza aquesta definició: «L’objectiu dels hackers no és cometre un delicte, sinó conèixer el sistema informàtic per a trobar-hi forats de seguretat i fer-los públics amb dues finalitats: que els usuaris prenguin precaucions en utilitzar aquests sistemes i que les mateixes empreses afectades implantin mesures per a superar els problemes. A diferència del hacker, el cracker és el que utilitza les vulnerabilitats per a accedir, infectar i extreure informació privada de sistemes externs malintencionadament i sovint il·legalment», afirma Rifà. Cracker és, doncs, la persona que desenvolupa el programa maliciós o la que en porta a terme l’execució i comet l’acció delictiva.

Els atacs que més realitzen són els programaris maliciosos (malware), la suplantació de la identitat (phishing) i els robots que controlen els ordinadors remotament (botnet). De mitjana, els crackers assoleixen l’èxit en un de cada tres atacs al mes, segons afirma l’estudi de la consultora Accenture. A escala global més del 85% de les empreses analitzades estaven infectades cada mes d’alguna manera, segons l’Informe anual de seguretat de Cisco.

01ef357d90ba7e1ca255b1c993191b25

esp_ Según la Real Academia Española (RAE), un hacker es un pirata informático. La directora del máster universitario de Seguridad de las TIC de la UOC, Helena Rifà, pero, puntualiza esta definición: «El objetivo de los hackers no es cometer un delito, sino conocer el sistema informático para encontrar agujeros de seguridad y hacer -los públicos con dos finalidades: que los usuarios tomen precauciones al utilizar estos sistemas y que las mismas empresas afectadas implanten medidas para superar los problemas. A diferencia del hacker, el cracker es el que utiliza las vulnerabilidades para acceder, infectar y extraer información privada de sistemas externos malintencionadamente ya menudo ilegalmente », afirma Rifà. Cracker es, pues, la persona que desarrolla el programa malicioso o la que lleva a cabo la ejecución y comete la acción delictiva.

Los ataques que más realizan son los softwares maliciosos (malware), la suplantación de la identidad (phishing) y los robots que controlan los ordenadores remotamente (botnet). En promedio, los crackers logran el éxito en uno de cada tres ataques al mes, según afirma el estudio de la consultora Accenture. A escala global más del 85% de las empresas analizadas estaban infectadas cada mes de alguna manera, según el Informe anual de seguridad de Cisco.

 

Fuente/ Font: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s