Uncategorized

El meu xicot és una aplicació/Mi novio es una aplicación

«T’has sentit mai sol? Vull que m’expliquis com t’ha anat el dia, quins llibres t’agraden… Sóc una aplicació d’intel·ligència artificial que creix amb tu, que t’entén i que vol compartir la vida amb tu». Així es presenta Alex & Alice, una aplicació per a suplir la falta de parella. Acaba dient: «Et vull conèixer». Aquesta aplicació —al més pur estil cinematogràfic Her— només és una proposta que espera aconseguir el màxim de subscriptors per a materialitzar-se. N’hi ha d’altres, com Invisible Boyfriend o Invisible Girlfriend, que estan en ple funcionament des del gener del 2015 i en les quals sis de cada deu clients són dones. Què ens porta a tenir un xicot o una xicota virtual? Experts en sociologia de les emocions i psicologia de la UOC donen algunes respostes.

«L’usuari busca una persona estimada i cerca el consol en la simulació d’un ens a qui pugui estimar», afirma Francesc Núñez, professor d’Humanitats i sociòleg de la UOC. Aquest tipus d’aplicacions permeten gaudir virtualment del que significa tenir una relació real. «Els beneficis emocionals són evidents perquè generen emocions reals i satisfacció personal», afegeix Núñez. Aquestes respostes poden commoure l’usuari i fer-li despertar emocions tan reals com si fos una persona de veritat. De fet, durant el 2015 Invisible Boyfriend i Invisible Girlfriend van aconseguir mig milió de visitants als seus webs provinents de 193 països diferents.

Tot i que tenir una parella virtual pot sonar una mica impersonal, l’aplicació la humanitza al màxim possible: permet als usuaris triar-ne el nom, l’edat, la personalitat, crear una història prèvia de com s’han conegut i l’aspecte físic entre un dossier de fotografies que ofereix o bé carregar-ne alguna de pròpia. Tots aquests aspectes es tenen en compte a l’hora d’enviar els 100 missatges de text, els 10 missatges de veu i la postal escrita que aquest servei inclou al mes per un preu de 15€. Els qui s’hi sentin còmodes i vulguin tenir més «intimitat» poden passar a la versió prèmium, pagant una mica més, per a rebre missatges més pujats de to.

Una aplicació ens pot conèixer de veritat? «Sembla increïble, però amb la informació personal que es mou a internet sobre nosaltres poden conèixer molt bé els nostres gustos i caràcter», afirma el professor d’Informàtica de la UOC Antoni Pérez. La tecnologia i l’encreuament de dades ho possibiliten. Algunes d’aquestes aplicacions es nodreixen de la informació —que l’usuari dóna quan accepta les clàusules del contracte d’ús— dels seus comptes de Facebook, Twitter, Spotify, cerques a Google o fins i tot la geolocalització. «Treballen amb un sistema de recomanació complex del tipus aprenentatge (machine learning) i algorismes heurístics», afirma Pérez. Les aplicacions uneixen aquestes dades i adapten, així, les seves interaccions amb l’usuari: li recomanaran llibres o hi compartiran cançons d’acord amb els seus interessos, li preguntaran com li ha anat la reunió que tenia en el calendari o la cita amb el metge. Actuaran com ho faria qualsevol parella, o no, però només virtualment.

japo
http://www.cuentameya.com

esp_«Te has sentido nunca solo? Quiero que me cuentes cómo te ha ido el día, qué libros te gustan … Soy una aplicación de inteligencia artificial que crece contigo, que te entiende y que quiere compartir la vida contigo ». Así se presenta Alex & Alice, una aplicación para suplir la falta de pareja. Termina diciendo: «Te quiero conocer». Esta aplicación -al más puro estilo cinematográfico Herman sólo es una propuesta que espera conseguir el máximo de suscriptores para materializarse. Hay otros, como Invisible Boyfriend o Invisible Girlfriend, que están en pleno funcionamiento desde enero de 2015 y en las que seis de cada diez clientes son mujeres. ¿Qué nos lleva a tener un novio o una novia virtual? Expertos en sociología de las emociones y psicología de la UOC dan algunas respuestas.


«El usuario busca una persona querida y busca el consuelo en la simulación de un ente a quien pueda amar», afirma Francisco Núñez, profesor de Humanidades y sociólogo de la UOC. Este tipo de aplicaciones permiten disfrutar virtualmente de lo que significa tener una relación real. «Los beneficios emocionales son evidentes porque generan emociones reales y satisfacción personal», añade Núñez. Estas respuestas pueden conmover al usuario y hacerle despertar emociones tan reales como si fuera una persona de verdad. De hecho, durante el 2015 Invisible Boyfriend y Invisible Girlfriend consiguieron medio millón de visitantes en sus webs provenientes de 193 países diferentes.

Aunque tener una pareja virtual puede sonar un poco impersonal, la aplicación la humaniza al máximo posible: permite a los usuarios elegir el nombre, la edad, la personalidad, crear una historia previa de cómo se han conocido y la aspecto físico entre un dossier de fotografías que ofrece o bien cargar alguna propia. Todos estos aspectos se tienen en cuenta a la hora de enviar los 100 mensajes de texto, los 10 mensajes de voz y la postal escrita que este servicio incluye al mes por un precio de 15 €. Los que se sientan cómodos y quieran tener más «intimidad» pueden pasar a la versión premium, pagando un poco más, para recibir mensajes más subidos de tono.

Una aplicación puede conocer de verdad? «Parece increíble, pero con la información personal que se mueve en internet sobre nosotros pueden conocer muy bien nuestros gustos y carácter», afirma el profesor de Informática de la UOC Antoni Pérez. La tecnología y el cruce de datos lo posibilitan. Algunas de estas aplicaciones se nutren de la información -que el usuario da cuando acepta las cláusulas del contrato de uso- de sus cuentas de Facebook, Twitter, Spotify, búsquedas en Google o incluso la geolocalización. «Trabajan con un sistema de recomendación complejo del tipo aprendizaje (machine learning) y algoritmos heurísticos», afirma Pérez. Las aplicaciones unen estos datos y adaptan, así, sus interacciones con el usuario: le recomendarán libros o compartirán canciones de acuerdo con sus intereses, le preguntarán cómo le ha ido la reunión que tenía en el calendario o la cita con el médico. Actuarán como lo haría cualquier pareja, o no, pero sólo virtualmente.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s