Tecnología

A l’última en noves tecnologies / A la última en nuevas tecnologías

En aquestes dates nadalenques, els regals tecnològics arribaran a moltes cases. Els últims avenços tecnològics permeten millores i ajuden els autònoms i petits negocis a potenciar i millorar la seva feina, així com arribar a més clients. Aquestes possibilitats tècniques ofereixen possibilitats inimaginables fa uns anys. Les novetats arriben diàriament i gairebé sembla impossible estar al dia. Aquí teniu alguns exemples per regalar o utilitzar.

  • Càmeres 360 graus: la gravació en 360 graus es pot fer de diferents maneres i amb diferents tècniques. Com un rig de GoPro amb diferents càmeres integrades o per exemple el sistema Ladybug, un sistema de càmeres integrades que permet fer streaming en 360 graus. Una opció més econòmica és la Ricoh Theta, la càmera de baix cost (imatge). Un exemple del seu ús el trobem en la redacció del New York Times. Van enviar als seus subscriptors les ulleres Google Cardboards perquè els lectors veiessin el contingut a través del seu mòbil (amb la incorporació d’aquestes ulleres) en realitat virtual. Es tracta d’una tendència emergent en experimentació.
  • Àudio en 3D: la realitat virtual també arriba al so. En aquest cas, depèn molt de millorar la qualitat l’àudio i millorar les instal·lacions dels oients. Existeixen proves d’ús d’aquest sistema a la BBC d’Anglaterra.
  • Tecnologia 5G: la tecnologia 5G serà 12 vegades més ràpida que la 4G actual, permetrà la connexió entre persones i també amb els aparells (l’Internet de les coses). El seu ús massiu està previst el 2020. Alhora, permetrà millorar l’àudio i per tant, potenciar l’àudio en 3D.

Informació: revista Capçalera, Col·legi de Periodistes de Catalunya

ricoh_theta2

esp_ En estas fechas navideñas, los regalos tecnológicos llegarán a muchas casas. Los últimos avances tecnológicos permiten mejoras y ayudan a los autónomos y pequeños negocios a potenciar y mejorar su trabajo, así como llegar a más clientes. Estas posibilidades técnicas ofrecen posibilidades inimaginables hace unos años. Las novedades llegan diariamente y casi parece imposible estar al día. Aquí tenéis algunos ejemplos para regalar o usar.

  • Cámaras 360 grados: la grabación en 360 grados puede hacerse de diferentes maneras y con diferentes técnicas. Como un rig de GoPro con diferentes cámaras integradas o por ejemplo el sistema ladybug, un sistema de cámaras integradas que permite hacer streaming en 360 grados. Una opción más económica es la Ricoh Theta, la cámara de bajo coste (imagen). Un ejemplo de su uso lo encontramos en la redacción del New York Times. Enviaron a sus suscriptores las gafas Google Cardboards para que los lectores vieran el contenido a través de su móvil (con la incorporación de estas gafas) en realidad virtual. Se trata de una tendencia emergente en experimentación.
  • Audio en 3D: la realidad virtual también llega al sonido. En este caso, depende mucho de mejorar la calidad el audio y mejorar las instalaciones de los oyentes. Existen pruebas de uso de este sistema en la BBC de Inglaterra.
  • Tecnologia 5G: la tecnología 5G será 12 veces más rápida que la 4G actual, permitirá la conexión entre personas y también con los aparatos (el Internet de las cosas). Su uso masivo está previsto en 2020. A la vez, permitirá mejorar el audio y por tanto, potenciar el audio en 3D.

Información: revista Capçalera, Col·legi de Periodistes de Catalunya

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.