Uncategorized

5 consells per a una compra segura per Internet/5 consejos para una compra segura por Internet

Amb la intensificació de les compres en línia, sobretot en el Cyber Monday, és important tenir cura de les dades personals que es faciliten als webs dels comerços. Per tal de preservar el trànsit de la informació de caràcter privat, Helena Rifà, directora del màster de Seguretat de les Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions de la UOC, recomana tenir en compte les cinc claus següents:

  1. No enviar cap dada sensible si la connexió no és segura. Per a garantir que les dades que s’envien amb el navegador són segures, caldrà veure si a la barra del navegador surt un cadenat o si l’adreça web comença per https en comptes d’http.
  2. Comprovar i contrastar les referències de la botiga. Sempre és possible fer servir un cercador a internet per a localitzar referències o impressions d’altres compradors i avaluar la reputació de la botiga. Un no s’ha de quedar amb la primera que troba: convé contrastar-ne unes quantes.
  3. No desar les dades bancàries a les botigues en línia. Val més no registrar les dades bancàries amb què farem la compra (targeta de crèdit, compte corrent, etc.), i quan s’acaba de comprar s’ha de tancar la sessió amb la botiga en línia.
  4. Fer servir només l’ordinador personal. Cal evitar introduir dades personals o de pagament a ordinadors d’altri, que l’usuari no controli, com ara a la feina o a cibercafès.
  5. Fer servir preferentment targeta de crèdit o un sistema de pagament per internet (Paypal, Google Wallet). Aquests sistemes preveuen la possibilitat de demanar una tornada del càrrec. Amb transferències o targetes de dèbit serà molt difícil recuperar els diners en cas que el producte no sigui el que s’esperava. Una altra opció és fer una comanda contra reemborsament.

quino-dinero2

 esp_ Con la intensificación de las compras en línea, sobre todo en el Cyber Monday, es importante tener cuidado de los datos personales que se facilitan en las webs de los comercios. Para preservar el tráfico de la información de carácter privado, Helena Rifà, directora del máster de Seguridad de las Tecnologías de la Información y de las Comunicaciones de la UOC, recomienda tener en cuenta las cinco claves:

  1. No enviar ningún dato sensible si la conexión no es segura. Para garantizar que los datos que se envían con el navegador son seguras, habrá que ver si en la barra del navegador aparece un candado o si la dirección web comienza por https en vez de http.
  2. Comprobar y contrastar las referencias de la tienda. Siempre es posible utilizar un buscador en internet para localizar referencias o impresiones de otros compradores y evaluar la reputación de la tienda. Uno no se debe quedar con la primera que encuentra: conviene contrastar unas cuantas.
  3. No guardar los datos bancarios a las tiendas en línea. Mejor no registrar los datos bancarios con los que haremos la compra (tarjeta de crédito, cuenta corriente, etc.), y cuando se acaba de comprar se debe cerrar la sesión con la tienda en línea.
  4. Utilizar sólo el ordenador personal. Hay que evitar introducir datos personales o de pago a ordenadores ajenos, que el usuario no controle, como en el trabajo o en cibercafés.
  5. Utilizar preferentemente tarjeta de crédito o un sistema de pago por internet (Paypal, Google Wallet). Estos sistemas prevén la posibilidad de pedir una vuelta del cargo. Con transferencias o tarjetas de débito será muy difícil recuperar el dinero en caso de que el producto no sea el esperado. Otra opción es hacer un pedido contra reembolso.

Font/Fuente: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.