google

Kiddle: el cercador per a nens / el buscador para niños

Et preocupa quines pàgines poden visitar els teus fills per Internet? Google et presenta una solució: el cercador Kiddle. Un cercador dirigit exclusivament als nens perquè naveguin per Internet amb total tranquil·litat i sense que preocupar-se amb quines pàgines visiten ni tornar-se boig per la seguretat a la xarxa.

Quines són les principals raons per usar Kiddle segons El Mundo?

  1. Interfície infantil: Kiddle té les mateixes opcions de cerca que Google, però adaptades al llenguatge dels nens. Per exemple, en lloc de tenir un fons blanc com el que utilitzem els adults, el fons de Kiddle és un paisatge espacial amb un robot. 
  2. Anglès com a idioma principal: encara que la interfície mostra les categories principals dels resultats de cerca en anglès -Web (pàgines web), Images (imatges), News (notícies) i Video (vídeos) -, podeu fer cerques en espanyol, si bé obtindreu resultats en els dos idiomes . La realitat és que el nombre d’entrades que es mostren en espanyol, de moment, és bastant insignificant, però podem aprofitar aquesta mancança com una bona oportunitat per animar els nens a fer les seves recerques en anglès i potenciar l’aprenentatge d’aquest idioma. 
  3. Resultats de la cerca: els resultats de cerca de Kiddle estan ordenats especialment per als nens. En els tres primers llocs del motor de cerca apareixen les pàgines el contingut està exclusivament dirigit als nens. Entre la posicions 4 i 7 obtenim llocs segurs escollits i supervisats pels editors de Kiddle que, encara que no estan escrits específicament per a nens, sí que contenen un vocabulari fàcil d’entendre per a ells. A aquests els segueixen llocs populars, experts i assegurances escrits per a adults, però igualment filtrats per l’eina Google safe search. 
  4. Filtre segur: amb Kiddle podreu estar tranquils, ja que hem comprovat que funciona correctament pel que fa a la recerca de contingut malsonant, groller o violent. 
  5. Imatges als resultats: els resultats de cerca apareixen il·lustrats amb imatges (o thumbnails) de grans dimensions, i en un tipus de lletra Arial de mida més gran que l’habitual, amb l’objectiu de facilitar als nens l’escaneig visual d’informació, diferenciar les opcions i escollir la més apropiada a les seves necessitats. 
  6. Privacitat: Kiddle garanteix que no recull dades ni informació personalitzada dels seus usuaris, així com que esborren cada 24 hores tots els seus logs.

 

kiddle

esp_ Te preocupa qué páginas puedan visitar tus hijos por Internet? Google te presenta una solución: el buscador Kiddle. Un buscador dirigido exclusivamente a los niños para que naveguen por Internet con total tranquilidad y sin que tengamos que preocuparnos con lo que vayan a encontrar y volvernos locos con la seguridad. 

Cuáles son las principales razones para usar Kiddle según El Mundo?

1.- Interfaz infantil

Kiddle tiene las mismas opciones de búsqueda que Google, pero adaptadas al lenguaje de los niños. Por ejemplo, en lugar de tener un fondo blanco como el que utilizamos los adultos, el fondo de Kiddle es un paisaje espacial con un robot.

2.- Inglés como idioma principal

Aunque la interfaz muestra las categorías principales de los resultados de búsqueda en inglés -Web (páginas web), Images (imágenes), News (noticias) y Video (vídeos)-, podéis hacer búsquedas en español, si bien obtendréis resultados en ambos idiomas. La realidad es que el número de entradas mostradas en español, de momento, es bastante insignificante, pero podemos aprovechar esta carencia como una buena oportunidad para animar a los niños a hacer sus búsquedas en inglés y potenciar el aprendizaje de este idioma.

3.-Resultados de búsqueda

Los resultados de búsqueda de Kiddle están ordenados especialmente para los niños. En los tres primeros lugares del motor de búsqueda aparecen las páginas cuyo contenido está exclusivamente dirigido a los niños. Entre la posiciones 4 y 7 obtenemos sitios seguros escogidos y supervisados por los editores de Kiddle que, aunque no están escritos específicamente para niños, sí contienen un vocabulario fácil de entender para ellos. A estos les siguen sitios populares, expertos y seguros escritos para adultos, pero igualmente filtrados por  la herramienta Google safe search.

4.- Filtro seguro

Por otra parte, con Kiddle podréis estar tranquilos, ya que en Sapos y Princesas hemos comprobado que funciona correctamente con respecto a la búsqueda de contenido malsonante, grosero o violento.

5.- Imágenes en los resultados

Los resultados de búsqueda aparecen ilustrados con imágenes (o thumbnails) de gran tamaño, y en un tipo de letra Arial de mayor tamaño que el habitual, con el objetivo de facilitar a los niños el escaneo visual de información, diferenciar las opciones y escoger la más apropiada a sus necesidades. De este modo se les ayuda también a ahorrar tiempo ya que todavía no leen a la velocidad que lo hacemos los adultos.

6.- Privacidad

Kiddle garantiza que no recoge datos ni información personalizada de sus usuarios, así como que borran cada 24 horas todos sus logs.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s