Uncategorized

Ets visitant o resident digital? /¿Eres visitante o residente digital?

Un visitant digital utilitza internet per a aconseguir un objectiu o respondre un dubte, navega de manera funcional, no hi deixa comentaris ni opinions i pateix per la privacitat. A l’altra banda hi ha el resident digital, el que conviu, interacciona, interpel·la i mostra la seva vida social a la xarxa. «Es podria pensar que respon a una qüestió d’edat o de generació, però no és així, a vegades som residents, a vegades visitants o tots dos una mica o més l’un que l’altre», afirmen Agustí Canals i Eva Ortoll, professors de Ciències de la Informació i la Comunicació de la UOC i investigadors de l’estudi «Digital visitors and residents».

Els visitants digitals veuen la xarxa «com un jardí desordenat», naveguen perquè «tenen una tasca definida i seleccionen l’eina més apropiada per a aconseguir fer-la (ordinador, mòbil, tauleta, etc.)», explica Canals. No tenen interès a crear-se una identitat digital, «es consideren usuaris i no membres del web i els preocupa la privacitat, el robatori de dades personals».

A l’altre extrem, els residents digitals, molt més expansius a la xarxa, «tenen una percepció del web com un espai on els grups d’amics i els col·legues es troben», afirma l’investigador. Les línies entre en línia i fora de línia es difuminen cada vegada més, ja que «viuen una part de la seva vida en línia» i tenen la sensació de «formar part d’una comunitat», explica Ortoll. Amb els seus perfils a les xarxes socials, «expressen la seva identitat i entenen que és el lloc on expressar opinions, on hi ha espais de grups que generen contingut i opinió». Veuen les xarxes socials com un lloc d’intercanvi i interacció «on formar i desenvolupar relacions personals i fer créixer una identitat digital».

índice
http://www.fotochiste.com

esp_ Un visitante digital utiliza internet para conseguir un objetivo o responder una duda, navega de manera funcional, no deja comentarios ni opiniones y sufre por la privacidad. En el otro lado está el residente digital, lo que convive, interacciona, interpela y muestra su vida social en la red. «Se podría pensar que responde en una cuestión de edad o de generación, pero no es así, a veces somos residentes, a veces visitantes o ambos un poco o más el uno que el otro», afirman Agustín Canales y Eva Ortoll, profesores de Ciencias de la Información y la Comunicación de la UOC e investigadores del estudio «Digital visitors and residentes».

Los visitantes digitales ven la red «como un jardín desordenado», navegan porque «tienen una tarea definida y seleccionan la herramienta más apropiada para conseguir hacerla (ordenador, móvil, tableta, etc.)», explica Canals. No tienen interés en crear una identidad digital, «se consideran usuarios y no miembros de la web y les preocupa la privacidad, el robo de datos personales».

En el otro extremo, los residentes digitales, mucho más expansivos en la red, «tienen una percepción de la web como un espacio donde los grupos de amigos y los colegas se encuentran», afirma el investigador. Las líneas entre en línea y fuera de línea se difuminan cada vez más, ya que «viven una parte de su vida en línea» y tienen la sensación de «formar parte de una comunidad», explica Ortoll. Con sus perfiles en las redes sociales, «expresan su identidad y entienden que es el lugar donde expresar opiniones, donde hay espacios de grupos que generan contenido y opinión». Ven las redes sociales como un lugar de intercambio e interacción «donde formar y desarrollar relaciones personales y hacer crecer una identidad digital».

 

Nota font: experts de la UOC:

Agustí Canals és professor de Ciències de la Informació i la Comunicació de la UOC, investigador del grup KIMO i recercaire de l’estudi «Digital visitors and residents».

Eva Ortoll és professora de Ciències de la Informació i la Comunicació de la UOC, investigadora del grup KIMO i recercaire de l’estudi «Digital visitors and residents».

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.