Uncategorized

Cohousing versió senior

Daniel López Gómez és professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC i investigador del grup de recerca STS-b (Barcelona Science and Technology Studies Group) ens diu que el cohousing es tracta d’un moviment cooperatiu nascut a Dinamarca als anys seixanta que està guanyant adeptes i s’està establint a l’Estat espanyol. Des de l’any 2010, aquesta manera de convivència col·laborativa s’ha convertit per a molta gent gran en una solució efectiva envers la soledat, les residències o les llars d’avis. A Catalunya, s’estima que unes 150.000 persones viuen soles.

Una alternativa per a la tercera edat

De fet, segons un estudi de Simple Lógica dut a terme a l’abril del 2015 amb persones de més de 65 anys de l’Estat espanyol, la majoria de les persones grans consideren poc o gens probable viure en una residència en el futur. Dos de cada tres han sentit a parlar dels habitatges col·laboratius i més del 40% es planteja viure en un lloc així sempre que sigui a la seva localitat (32,8%) o fins i tot en qualsevol lloc (8,6%). Segons aquest estudi, i extrapolant-lo al total de les persones grans a l’Estat espanyol, més de 3 milions estarien disposades a viure en una comunitat d’habitatges col·laboratius.

videojuegos-tercera-edad
http://www.vejezyvida.com

 esp_ Daniel López Gómez es profesor de los Estudios de Psicología y Ciencias de la Educación de la UOC e investigador del grupo de investigación STS-b (Barcelona Science and Technology Studies Group) nos dice que el cohousing se trata de un movimiento cooperativo nacido en Dinamarca en los años sesenta que está ganando adeptos y se está estableciendo en España. Desde el año 2010, esta forma de convivencia colaborativa ha convertido para mucha gente mayor en una solución efectiva para con la soledad, las residencias o los hogares de ancianos. En Cataluña, se estima que unas 150.000 personas viven solas.

Una alternativa para la tercera edad

De hecho, según un estudio de Simple Lógica llevado a cabo en abril de 2015 con personas de más de 65 años de España, la mayoría de las personas mayores consideran poco o nada probable vivir en una residencia en el futuro. Dos de cada tres han oído hablar de las viviendas colaborativos y más del 40% se plantea vivir en un lugar así siempre que sea en su localidad (32,8%) o incluso en cualquier lugar (8,6% ). Según este estudio, y extrapolando-lo al total de las personas mayores en España, más de 3 millones estarían dispuestas a vivir en una comunidad de viviendas colaborativos.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.