Uncategorized · watsapp

El negoci del WhatsApp / El negocio de WhatsApp

WhatsApp torna a ser gratuïta per a tothom. Quina serà a partir d’ara la seva estratègia per a obtenir guanys? Quins són els models de negoci que apliquen altres apps gratuïtes amb èxit? «En la indústria de les apps poquíssimes aplicacions aconsegueixen beneficis espectaculars, i la majoria de vegades són jocs», explica Carles Garrigues, director del màster de Desenvolupament d’aplicacions per a dispositius mòbils de la UOC. «Pel que fa a la resta d’aplicacions tenen ingressos moderats i una petita minoria guanya molt poc degut a un nombre de baixades marginal (aplicacions zombies)», afegeix.

Per a aquest expert el model de negoci de WhatsApp no és gaire freqüent: «aconseguir innombrables seguidors per a guanyar valor de mercat i així generar interès en empreses grans per comprar-la». L’aplicació va ser gratuïta al principi, però després, en un moment en què sobretot buscava comprador, «es va oferir amb una subscripció anual de 0,89 euros a l’any per a defensar el seu alt valor de mercat», apunta aquest professor. Aquesta estratègia li va permetre negociar amb Facebook un preu de venda de 21.800 milions de dòlars.

De fet, segons Garrigues, els ingressos generats pel pagament de l’app han estat escassos. «Molts usuaris mai no pagaven i els renovaven igualment la subscripció; i, a més, a la majoria de països l’aplicació va ser sempre gratuïta perquè el sistema de pagament no era prou madur». Es calcula que «solament un 3% dels usuaris va pagar la renovació de la llicència d’ús».

Ara que torna a ser de franc, aquesta aplicació, amb 990 milions d’usuaris, vol explorar l’obtenció de guanys per mitjà de la seva col·laboració amb grans empreses com bancs, companyies aèries, etc. «La idea és arribar a acords comercials amb aquestes empreses perquè puguin fer servir Whatsapp com a nou canal d’interacció amb els seus clients», remarca l’expert. Per exemple, «es tractaria que els usuaris poguessin interaccionar amb el seu banc per a saber si s’ha produït algun error en la seva transferència, o amb la seva companyia aèria per a saber si el seu vol s’ha endarrerit».

watsapp

www.poderpda.com

esp_WhatsApp vuelve a ser gratuita para todos. Cuál será a partir de ahora su estrategia para obtener ganancias? ¿Cuáles son los modelos de negocio que aplican otras apps gratuitas con éxito? «En la industria de las apps poquísimas aplicaciones consiguen beneficios espectaculares, y la mayoría de veces son juegos», explica Carles Garrigues, director del máster de Desarrollo de aplicaciones para dispositivos móviles de la UOC. «Con respecto al resto de aplicaciones tienen ingresos moderados y una pequeña minoría gana muy poco debido a un número de descargas marginal (aplicaciones zombies)», añade.

Para este experto el modelo de negocio de WhatsApp no ​​es muy frecuente: «conseguir innumerables seguidores para ganar valor de mercado y así generar interés en empresas grandes para comprarla». La aplicación fue gratuita al principio, pero después, en un momento en que todo buscaba comprador, «se ofreció con una suscripción anual de 0,89 euros al año para defender su alto valor de mercado», apunta este profesor. Esta estrategia le permitió negociar con Facebook un precio de venta de 21.800 millones de dólares.

De hecho, según Garrigues, los ingresos generados por el pago de la app han sido escasos. «Muchos usuarios nunca pagaban y los renovaban igualmente la suscripción; y, además, en la mayoría de países la aplicación fue siempre gratuita para que el sistema de pago no era lo suficientemente maduro ». Se calcula que «solo un 3% de los usuarios pagó la renovación de la licencia de uso».

Ahora que vuelve a ser gratis, esta aplicación, con 990 millones de usuarios, quiere explorar la obtención de ganancias a través de su colaboración con grandes empresas como bancos, compañías aéreas, etc. «La idea es llegar a acuerdos comerciales con estas empresas para que puedan utilizar Whatsapp como nuevo canal de interacción con sus clientes», remarca el experto. Por ejemplo, «se trataría de que los usuarios pudieran interactuar con su banco para saber si se ha producido algún error en su transferencia, o con su compañía aérea para saber si su vuelo se ha retrasado».

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s