Uncategorized · wikipedia

15 Aniversari / Aniversario Wikipedia

L’enciclopèdia virtual gratuïta i col·laborativa Wikipedia compleix 15 anys convertida en el lloc de referència més popular de la web, amb uns 500 milions d’usuaris únics mensuals i més de 38 milions d’articles en 250 idiomes, segons la seva pròpia entrada al lloc.

Creada pel exoperador borsari original d’Alabama (EUA) Jimmy Wales i el desenvolupador nord-americà Larry Sanger, l’enciclopèdia va caminar amb 100.000 dòlars, va tancar les portes a la publicitat i s’ha mantingut a flotació gràcies a les donacions dels usuaris i la passió d’al voltant de 80.000 voluntaris que creen uns 7.000 articles nous cada dia.

El projecte sense ànim de lucre va superar en els seus quatre primers anys la informació de l’Enciclopèdia Britànica i és ara un lloc tan ampli que un lector normal necessitaria més de 21 anys per llegir el contingut de les pàgines en anglès.

16949_967_544
http://www.gonzoo.com

esp_ La enciclopedia virtual gratuita y colaborativa Wikipedia cumple 15 años convertida en el sitio de referencia más popular de la web, con unos 500 millones de usuarios únicos mensuales y más de 38 millones de artículos en 250 idiomas, según su propia entrada en el sitio.

Creada por el exoperador bursátil original de Alabama (EE.UU.) Jimmy Wales y el desarrollador estadounidense Larry Sanger, la enciclopedia echó andar con 100.000 dólares, cerró las puertas a la publicidad y se ha mantenido a flote gracias a las donaciones de los usuarios y la pasión de alrededor de 80.000 voluntarios que crean unos 7.000 artículos nuevos cada día.

El proyecto sin ánimo de lucro superó en sus cuatro primeros años la información de la Enciclopedia Británica y es ahora un sitio tan amplio que un lector normal necesitaría más de 21 años para leer el contenido de las páginas en inglés.

Fuente: http://www.eitb.eus

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.