YouTube

Saps què són les TED TALKS? / ¿Sabes que son las TED TALKS?

De ben segur que tots coneixeu que són les xerrades TED, per aquells que no. Comentar-vos que TED (Technology, Entertainment and Design) és una societat que organitza un conjunt de conferències seguint el seu lema ideas worth spreading (“idees que val la pena difondre”). La societat és propietat de la fundació sense ànim de lucre Sapling Foundation. L’esquema de TED es configura amb la celebració anual d’una conferència principal a Long Beach (Califòrnia, Estats Units) i una altra, sota les sigles de TEDActive que té lloc a Palm Springs (Califòrnia, Estats Units).

De forma paral·lela, hi ha esdeveniments TED que se celebren en diferents indrets d’arreu del món, i que es coneixen com a TED Talks. Les TED Talks són mini-conferències d’un màxim de 18 minuts que ocupen una àmplia gamma de temes. Aquestes poden ser visionades online a través de la pàgina web de l’organització, que a més ofereix un servei de subtítols en un gran nombre d’idiomes. Els ponents de les TED Talks, que, com els subtituladors, no reben cap remuneració econòmica, han de presentar les seves idees de la manera més innovadora i atractiva possible.

Després d’aquesta introducció, avui us presentem el canal de les TED TALKS.

El seu origen es situa l’any 2001, quan Chris Anderson accepta ser el mànager de l’organització. Fins aquell moment, tan sols oferia la TED Conference, la qual a més a més havia assolit tal grau d’èxit que des d’alguns sectors s’acusava l’iniciativa d’ésser massa elitista. Anderson volia que les idees del programma es difonguessin arreu del món i d’alguna manera universalitzar el món TED. L’any 2001 es van fer tan populars que, el 2007, Anderson va decidir ampliar el producte en permetre una audiència global i gratuïta de les ponències a través de la web de l’organització.

En aquest cas, és imprescindible que el canal compti amb una bona classificació per trobar la xerrada adequada a la paraula clau. A més, també compta amb d’altres canals relacionats com:

Aquí trobareu la TED TALK de Bill Clinton.

esp_ Seguro que muchos conoceis las charlas TED, para aquellos que aún no, deciros que TED Tecnología, Entretenimiento, Diseño (en inglés: Technology, Entertainment, Design) es una organización sin fines de lucro dedicada a las “Ideas dignas de difundir” (del inglés: Ideas worth spreading). TED es ampliamente conocida por su congreso anual (TED Conference) y sus charlas (TED Talks) que cubren un amplio espectro de temas que incluyen ciencias, arte y diseño, política, educación, cultura, negocios, asuntos globales, tecnología y desarrollo, y entretenimiento. Los conferenciantes han incluido a personas como el ex Presidente de los Estados Unidos Bill Clinton, los laureados con el Premio Nobel James D. Watson, Murray Gell-Mann, y Al Gore, el cofundador de Microsoft, Bill Gates, los fundadores de Google Sergey Brin y Larry Page, y el evangelista Billy Graham.

Hay más de 1000 charlas TED disponibles en línea para consulta y descarga gratuita. Hasta marzo de 2011, las charlas han sido vistas más de 400 millones de veces y han sido traducidas a 80 idiomas.

Desde aquí os presentamos el canal de las TED TALKS. Un canal bien ordenado y clasificado para favorecer las búsquedas. Además cuenta con otros canales complementarios.

Aquí encontrareis la TED TALK de Bill Clinton.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.