Aplicacions · APP · Fotografía · Uncategorized

Com treure més partit de les nostres fotos amb el mòbil / Cómo sacar más partido de nuestras fotos con el móvil

Els professors dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Antoni Marín i Javier Melenchón, recomanen algunes aplicacions per treure més partit a les nostres fotografies, sobretot quan les fem amb els nostres dispositius mòbils.

  • Instasize: fotos en format rectangular per a l’Instagram. Per publicar fotos a l’Instragram en format rectangular, s’ha de recórrer a altres aplicacions, atès que aquesta xarxa social només publica imatges en format quadrat. Els experts recomanen, per exemple, descarregar-se Instasize. D’aquesta manera, no cal redimensionar la foto i es pot mantenir el format panoràmic de la imatge que hem captat amb la nostra càmera.
  • AutoStitch Panorama: imatges panoràmiques. Una aplicació que per defecte pràcticament tenen tots els dispositius mòbils és la de fer panoràmiques, opció que ens permet capturar espais i paisatges amplis amb una perspectiva pròpia d’una òptica gran angular. Tanmateix, també hi ha altres aplicacions que permeten fer panoràmiques amb més funcions, com és el cas d’AutoStich (Apple Store), que permet fer fotos en qualsevol posició i sentit (esquerra-dreta, dalt-baix) i després fusionar-les totes en una.
  • Camera FV5: controla la càmera del teu mòbil com si fos una rèflex. També es poden descarregar aplicacions que permeten el control manual del dispositiu mòbil i emular el funcionament d’una càmera rèflex. Una de molt completa per a dispositius Android és Camera FV-5, que proporciona a la càmera del mòbil els controls tradicionals de les càmeres rèflex (DSLR) i càmeres compactes avançades: diafragma, exposició, ISO, histograma, entre altres.
  • Long Exposure Camera 2 i Long Expo: fotografies d’exposició llarga. L’exposició llarga és una tècnica fotogràfica habitual en la fotografia nocturna mitjançant la qual exposem durant segons, o fins i tot minuts, escenes que evidentment són molt fosques. Amb el mòbil –cosa que no es pot fer amb cap rèflex– podem veure com es va impressionant la fotografia i aturar el procés en un moment determinat. Dues aplicacions que ho permeten fer són Long Exposure Camera 2 (Google Play) i Long Expo (Apple Store).
  • Framelapse i Timelapse: acceleració de les escenes en moviment. Amb el telèfon intel·ligent també es poden fer captures d’escenes en moviment i accelerar-les, és a dir, timelapses. Es tracta de situar el dispositiu en un suport estable per tal que no es bellugui i disparar un fotograma cada cert temps. Segons l’interval que escollim accelerarem més o menys, per exemple, el moviment dels núvols, de la gent pel carrer o dels elements de l’escena que hàgim escollit. Algunes aplicacions: Framelapse (Google Play Store) o Timelapse (Apple Store).
www.tomachistes.com
http://www.tomachistes.com

esp_ Los profesores de los Estudios de Informática, Multimedia y Telecomunicación de la UOC, Antonio Marín y Javier Melenchón, recomiendan algunas aplicaciones para sacar más partido a nuestras fotografías, sobre todo cuando las hacemos con nuestros dispositivos móviles.

  • Instasize: fotos en formato rectangular para el Instagram. Para publicar fotos al Instragram en formato rectangular, se debe recurrir a otras aplicaciones, dado que esta red social sólo publica imágenes en formato cuadrado. Los expertos recomiendan, por ejemplo, descargarse Instasize. De esta manera, no es necesario redimensionar la foto y se puede mantener el formato panorámico de la imagen que hemos captado con nuestra cámara.
  • AutoStitch Panorama: imágenes panorámicas. Una aplicación que por defecto prácticamente tienen todos los dispositivos móviles es la de hacer panorámicas, opción que nos permite capturar espacios y paisajes amplios con una perspectiva propia de una óptica gran angular. Sin embargo, también hay otras aplicaciones que permiten hacer panorámicas con más funciones, como es el caso de AutoStich (Apple Store), que permite tomar fotos en cualquier posición y sentido (izquierda-derecha, arriba-abajo) y luego fusionarlas todas en una.
  • Camera FV5: controla la cámara de tu móvil como si fuera una réflex. También se pueden descargar aplicaciones que permiten el control manual del dispositivo móvil y emular el funcionamiento de una cámara réflex. Una muy completa para dispositivos Android es Camera FV-5, que proporciona a la cámara del móvil los controles tradicionales de las cámaras réflex (DSLR) y cámaras compactas avanzadas: diafragma, exposición, ISO, histograma, entre otros.
  • Long Exposure Camera 2 y Long Expo: fotografías de exposición larga. La exposición larga es una técnica fotográfica habitual en la fotografía nocturna mediante la cual exponemos durante segundos, o incluso minutos, escenas que evidentemente son muy oscuras. Con el móvil -lo que no se puede hacer con ningún rèflex- podemos ver cómo se impresionante la fotografía y detener el proceso en un momento determinado. Dos aplicaciones que lo permiten son Long Exposure Camera 2 (Google Play) y Long Expo (Apple Store).
  • Framelapse y Timelapse: aceleración de las escenas en movimiento. Con el teléfono inteligente también se pueden hacer capturas de escenas en movimiento y acelerarlas, es decir, timelapses. Se trata de situar el dispositivo en un soporte estable para que no se mueva y disparar un fotograma cada cierto tiempo. Según el intervalo que escogemos aceleraremos más o menos, por ejemplo, el movimiento de las nubes, de la gente por la calle o de los elementos de la escena que hayamos elegido. Algunas aplicaciones: Framelapse (Google Play Store) o Timelapse (Apple Store).

Fuente/ Font: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s