Aplicacions · APP

Aplicacions útils per a periodistes / Aplicaciones útiles para periodistas

La revista Capçalera del Col·legi de Periodistes de Catalunya ens ha brindat l’oportunitat de conèixer aplicacions útils que poden fer determinades tasques periodístiques.

 • Wibbitz: aplicació d’una empresa israeliana que, gràcies a un algoritme, en tan sols cinc segons munta un vídeo de quaranta-cinc segons a partir d’un text d’agència. Elabora 10.000 videos diaris que serveixen per alimentar pàgines web.
 • Flipboard: eina que dissenya i compagina reviste en línea de manera personalitzada per a cada usuari. L’aplicació crea la composició més adequada per cada canal de contingut.
 • Storify: plataforma en línia que composa histories contextualitzades i coherents a partir de diferents informacions que són extretes de les xarxes socials (twitter, facebook, instagram, flickr…)
 • XalokWeb: plataforma modular de gestió de continguts web que els adapta a qualsevol proposta funcional i de disseny. Opera des de qualsevol navegador i permet treballar amb demandes puntuals.
 • Yseop: eina capaç d’escriure texts en anglès, espanyol, francès i alemany que es presenta com “el primer motor d’intel·ligència artificial que escriu i dialogo com un ésser humà”.
 • Trooclick: nova aplicació que entén vuit idiomes i és capaç de llegir 10.000 articles de 3.000 fonts diferents en temps reals per atorgar un rànquing de fiabilitat a qualsevol noticia publicada en línea.
 • Truth Teller: eina desenvolupada pel Washington Post el 2013 que permet analitzar els discursos polítics i verificar dades d’una peça audiovisual. Guarda els discursos i els identifica per comparació si un política està mentint.

mail versus cartas

esp_La revista Capçalera del Col·legi  de Periodistes de Catalunya nos ha brindado la oportunidad de conocer aplicaciones útiles que pueden hacer determinadas tareas periodísticas.

 • Wibbitz: aplicación de una empresa israelí que, gracias a un algoritmo, en tan sólo cinco segundos monta un vídeo de cuarenta y cinco segundos a partir de un texto de agencia. Elabora 10.000 videos diarios que sirven para alimentar páginas web.
 • Flipboard: herramienta que diseña y compagina reviste en línea de manera personalizada para cada usuario. La aplicación crea la composición más adecuada para cada canal de contenido.
 • Storify: plataforma en línea que compone historias contextualizadas y coherentes a partir de diferentes informaciones que son extraídas de las redes sociales (twitter, facebook, instagram, flickr ).
 • XalokWeb: plataforma modular de gestión de contenidos web que los adapta a cualquier propuesta funcional y de diseño. Opera desde cualquier navegador y permite trabajar con demandas puntuales.
 • Yseop: herramienta capaz de escribir textos en inglés, español, francés y alemán que se presenta como el primer motor de inteligencia artificial que escribe y dialogo como un ser humano“.
 • Trooclick: nueva aplicación que entiende ocho idiomas y es capaz de leer 10.000 artículos de 3.000 fuentes diferentes en tiempo real para otorgar un ranking de fiabilidad a cualquier noticia publicada en línea
 • Truth Teller: herramienta desarrollada por el Washington Post en 2013 que permite analizar los discursos políticos y verificar datos de una pieza audiovisual. Guarda los discursos y los identifica por comparación si un política está mintiendo.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.