Facebook

Qui és el propietari de les fotos de Facebook? / ¿A quienes pertenecen las fotos de Facebook?

Un dels grans dilemes a la xarxa social Facebook és l’autoria del material. Molts són els preocupats i més els missatges que ens arriben d’amics o coneguts sobre qui en és el propietari de les fotografies que pengem en aquesta xarxa. Segons les  condicions de FacebookEts el propietari de tot el contingut i la informació que publiques a Facebook, i pots controlar com es comparteix a través de la configuració de la privacitat i de les aplicacions.” I afegeix en relació amb les fotografies “amb relació al contingut protegit per drets de propietat intel·lectual, com fotografies i vídeos (en endavant,” contingut de PI “), ens concedeixes específicament el següent permís, d’acord amb la configuració de la privacitat i les aplicacions: ens concedeixes una llicència no exclusiva, transferible, amb drets de sublicencia, lliure de drets d’autor, aplicable globalment, per utilitzar qualsevol contingut de PI que publiques a Facebook o en connexió amb Facebook (en endavant, “llicència de PI “). Aquesta llicència de PI finalitza quan elimines el teu contingut de PI o el teu compte, excepte si el contingut s’ha compartit amb tercers i aquests no ho han eliminat.”

Sembla clar que l’usuari és el propietari però Facebook té via lliure per al seu ús. No obstant això, segons www.eltiempo.com, “segons el portal web Stopstealingphotos.com (‘prou de robar fotos’ en anglès), un representant de vendes de Facebook va assegurar mitjançant correu electrònic que quan un fotògraf puja una imatge a la xarxa social , aquesta passa a ser propietat de la plataforma que va inventar Mark Zuckerberg. “

Facebook va desmentir el declarat pel treballador. Segons ha informat Popular Photography, l’empresa de Zuckerberg va recordar que en tot moment els drets pertanyen al fotògraf i que la xarxa social no té cap dret sobre aquesta pel simple fet de ser compartida.

La xarxa social, des de la seva creació, va expressar la prohibició de compartir material del qual no es posseeixin els drets, segons ha precisat en el seu comunicat. Facebook no té dret sobre cap foto publicada, però el dany a la seva reputació sobre aquest punt ja està fet.

http://www.distintiva.com/lab/solo-pasaba-por-aqui/
http://www.distintiva.com/lab/solo-pasaba-por-aqui/

esp_  Uno de los grandes dilemas en la red social Facebook es la autoría del material. Muchos son los preocupados y más los mensajes que nos llegan de amigos o conocidos sobre qui en es el propietario de las fotografías que colgamos en esta red. Según las condiciones de Facebook Eres el propietario de todo el contenido y la información que publicas en Facebook, y puedes controlar cómo se comparte a través de la configuración de la privacidad y de las aplicaciones.” Y añade en relación con las fotografías “con relación al contenido protegido por derechos de propiedad intelectual, como fotografías y vídeos (en lo sucesivo, “contenido de PI”), nos concedes específicamente el siguiente permiso, de acuerdo con la configuración de la privacidad y las aplicaciones: nos concedes una licencia no exclusiva, transferible, con derechos de sublicencia, libre de derechos de autor, aplicable globalmente, para utilizar cualquier contenido de PI que publiques en Facebook o en conexión con Facebook (en adelante, “licencia de PI”). Esta licencia de PI finaliza cuando eliminas tu contenido de PI o tu cuenta, salvo si el contenido se ha compartido con terceros y estos no lo han eliminado.”

Parece claro que el usuario es el propietario pero Facebook tiene via libre para su uso. Sin embargo, según www.eltiempo.com, “según el portal web Stopstealingphotos.com (‘basta de robar fotos’ en inglés), un representante de ventas de Facebook aseguró mediante correo electrónico que cuando un fotógrafo sube una imagen a la red social, esta pasa a ser propiedad de la plataforma que inventó Mark Zuckerberg.”

Facebook desmintió lo declarado por el trabajador. Según informó Popular Photography, la empresa de Zuckerberg recordó que en todo momento los derechos pertenecen al fotógrafo y que la red social no tiene ningún derecho sobre esta por el simple hecho de ser compartida.

La red social, desde su creación, expresó la prohibición de compartir material del que no se posean los derechos, según precisó en su comunicado. Facebook no tiene derecho sobre ninguna foto publicada, pero el daño a su reputación sobre este punto ya está hecho.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s