Linkedin

Com trobar feina per Internet / Cómo encontrar trabajo por Internet

Un dels principals avantatges d’Internet és la interconnexió. La possibilitat de recerca d’informació d’arreu del món. I aquesta funcionalitat es pot aplicar al món laboral. Per això Internet s’ha convertit en l’espai ideal per a la recerca de feina. Malauradament són moltes les persones que es troben en aquesta situació i avui us proposo algunes eines on-line per formar part del món laboral o almenys per iniciar una xarxa de contactes professionals (deixant de banda el Servei d’Ocupació de Catalunya).

Eines:

 • Portals d’ocupació: aquests espais compten amb bases de dades i ofertes de feina filtrades per sector i ubicació i s’han convertit en els punts de trobada de les empreses i els demandants de feina. Alguns exemples:
 • Xarxes socials generalistes: també les xarxes socials generalistes disposen de pàgines especialitzades o comptes (en el cas de Twitter) pensades per a aquesta funció. En el cas de Facebook tenim https://www.facebook.com/busquemfeina o https://www.facebook.com/ofertestreballalleida
 • Xarxes socials especialitzades: i en aquest sector no podem oblidar una xarxa social vertical, és a dir, especialitzada, com és LinkedIn. LinkedIn és la xarxa social més gran de professional del món. El seu naixement va ser el maig 2003 i avui en dia formen part d’ella més de 300 milions d’usuaris de tot el món, 6 dels quals són de l’Estat Espanyol. La mitjana d’edat és de 25 a 34 anys. Cal tenir clar que no és un portal de recerca de feina, és una xarxa professional. Com funciona?
  • Creació d’un perfil amb totes les dades d’estudis, experiència, fotografia… Ha de ser un perfil actualitzat i comptar amb recomanacions.
  • Creació d’una xarxa de contactes entre els altres usuaris de la xarxa.
  • Recerca de grups d’interès
  • Recerca d’ofertes de feina

Utilitzeu alguna d’aquestes eines? Ens expliqueu el vostre cas?

Linkedin, la red social de contactos profesionales
Linkedin, la red social de contactos profesionales

esp_Una de las principales ventajas de Internet es la interconexión. La posibilidad de búsqueda de información de todo el mundo. Y esta funcionalidad se puede aplicar al mundo laboral. Por eso Internet se ha convertido en el espacio ideal para la búsqueda de trabajo. Desgraciadamente son muchas las personas que se encuentran en esta situación y hoy os propongo algunas herramientas online para formar parte del mundo laboral o al menos para iniciar una red de contactos profesionales (dejando de lado el Servicio de Ocupación de Cataluña). Herramientas:

 • Portales de empleo: estos espacios cuentan con bases de datos y ofertas de trabajo filtradas por sector y ubicación y se han convertido en los puntos de encuentro de las empresas y los demandantes de empleo. Algunos ejemplos:
 • Redes sociales generalistas: también las redes sociales generalistas disponen de páginas especializadas o cuentas (en el caso de Twitter) pensadas para esta función. En el caso de Facebook tenemos  https://www.facebook.com/busquemfeina o https://www.facebook.com/ofertestreballalleida
 • Redes sociales especializadas: y en este sector no podemos olvidar una red social vertical, es decir, especializada, como es LinkedIn. LinkedIn es la red social más grande de profesional del mundo. Su nacimiento fue en mayo 2003 y hoy en día forman parte de ella más de 300 millones de usuarios de todo el mundo, 6 de los cuales son de España. La media de edad es de 25 a 34 años. Hay que tener claro que no es un portal de búsqueda de empleo, es una red profesional. ¿Cómo funciona?
  o Creación de un perfil con todos los datos de estudios, experiencia, fotografía Debe ser un perfil actualizado y contar con recomendaciones.
  o Creación de una red de contactos entre los otros usuarios de la red.
  o Búsqueda de grupos de interés
  o Búsqueda de ofertas de trabajo

Usas alguna de estas herramientas? Nos explicas tu caso?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.