Marcador Social

Pearltrees: eina per organitzar i compartir informació / herramienta para organizar y compartir información

Tots els fans de Delicious, que últimament està una mica oblidat, estan d’enhorabona amb Pearltrees. Segons podem trobar per la xarxa, es tracta d’una eina de curació visual i de col·laboració que permet als usuaris recopilar, organitzar i compartir qualsevol URL que troben en línia, així com pujar fotos personals i notes de productes.

Pearltrees pren el concepte dels marcadors socials per exposar de manera molt visual. Bàsicament, considera cada pàgina que emmagatzemem com una perla que podem guardar agrupant juntament amb altres dins de perles grans. Tot el que guardem se’ns mostrarà en forma d’arbre, expandint cada “branca” amb totes les seves perles. En fer clic a una, podrem veure en una finestreta una previsualització de la pàgina. L’organització de les perles és molt intuïtiva, podent arrossegar i recol·locar fàcilment. El servei té funcions socials: pots connectar-te amb altres usuaris o, simplement, veure el que ells han guardat i traslladar la perla que t’interessi al teu compte. També pots compartir les perles que trobis o les teves pròpies perles per mitjà de Facebook i Twitter, i pots encastar al bloc el teu arbre de perles perquè qualsevol pugui veure-ho.

esp_ Todos los fans de Delicious, que últimamente está un poco olvidado, están de enhorabuena con Pearltrees. Según podemos encontrar por la red, se trata de una herramienta de curación visual y de colaboración que permite a los usuarios recopilar, organizar y compartir cualquier URL que encuentran en línea, así como subir fotos personales y notas de productos.

Pearltrees toma el concepto de los marcadores sociales para exponerlo de manera muy visual. Básicamente, considera cada página que almacenamos como una perla que podemos guardar agrupándola junto con otras dentro de perlas mayores. Todo lo que guardemos se nos mostrará en forma de árbol, expandiéndose cada “rama” con todas sus perlas. Al hacer clic en una, podremos ver en una ventanita una previsualización de la página.
La organización de las perlas es muy intuitiva, pudiendo arrastrarlas y recolocarlas fácilmente. El servicio tiene funciones sociales: puedes conectarte con otros usuarios o, simplemente, ver lo que ellos han guardado y trasladar la perla que te interese a tu cuenta. También puedes compartir las perlas que encuentres o tus propias perlas por medio de Facebook y Twitter, y puedes empotrar en tu blog tu árbol de perlas para que cualquiera pueda verlo.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s