empleo · Motivació · trabajo

La motivació: eina imprescindible / La motivación: herramienta imprescindible

La motivació és una eina molt efectiva de comunicació entre els caps  i els treballadors. Una de les maneres en què els caps pretenen millorar la productivitat és incrementant les remuneracions dels treballadors, sota el concepte “et pago més perquè produeixis més”. No obstant, ha quedat demostrat en diferents investigacions que l’efecte de l’increment de remuneracions no necessàriament eleva la productivitat. Respecte d’això, Herzberg assenyala que les necessitats de nivell baix, el sou entre ells, queden satisfetes ràpidament, i una vegada que estan satisfetes, l’única manera de motivar és oferir més del mateix. Per tant, es converteix en un cercle viciós interminable.

Una de les tècniques més efectives i eficaces per motivar el personal i aconseguir la productivitat desitjada és mitjançant l’enriquiment del lloc. Es refereix a l’expansió vertical dels llocs. En aquest cas s’incrementa el grau en què l’empleat controla la planificació, execució i avaluació del seu treball.

Un lloc enriquit organitza les tasques per tal que el treballador pugui realitzar una activitat completa, millora la seva llibertat i independència, augmenta la seua responsabilitat i proporciona retroalimentació, de manera que un individu pot avaluar i corregir el seu propi desenvolupament.

chiste caras

esp_ La motivación es una herramienta muy efectiva de comunicación entre los jefes y los trabajadores. Una de las maneras en que los jefes pretenden mejorar la productividad es incrementando las remuneraciones de los trabajadores, bajo el concepto “te pago más porque produzcas más”. Sin embargo, ha quedado demostrado en diferentes investigaciones que el efecto del incremento de remuneraciones no necesariamente eleva la productividad. Al respecto, Herzberg señala que las necesidades de nivel bajo, el sueldo entre ellos, quedan satisfechas rápidamente, y una vez que están satisfechas, la única manera de motivar es ofrecer más de lo mismo. Por lo tanto, se convierte en un círculo vicioso interminable.

Una de las técnicas más efectivas y eficaces para motivar al personal y conseguir la productividad deseada, es mediante el enriquecimiento del lugar. Se refiere a la expansión vertical de los lugares. En este caso se incrementa el grado en que el empleado controla la planificación, ejecución y evaluación de su trabajo.

Un lugar enriquecido organiza las tareas para que el trabajador pueda realizar una actividad completa, mejora su libertad e independencia, aumenta su responsabilidad y proporciona retroalimentación, por lo que un individuo puede evaluar y corregir su propio desarrollo.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s