social media

Busca petits inversors pel teu projecte / Busca pequeños inversores para tu proyecto: crowlending

Fins ara ens estem acostumant a la paraula crowdfunding, el finançament d’un projecte amb l’ajuda/col·laboració de diferentes persones que fan petites aportacions. Avui us portem un nou concepte, el crowlending, una forma de finançament basada en el préstec de molts petits inversors.

El crowlending són préstecs entre particulars i empreses, a canvi d’un tipus d’interès o d’una participació dins de l’empresa que sol·licita el finançament. En resum, són petits inversors que realitzen un finançament col·lectiu, a canvi d’uns interessos pactats, que van en funció de la qualificació de risc de l’empresa. Aquest sistema procedeix dels Estats Units i el Regne Unit, on està funcionant amb un cert èxit. Per exemple, al Regne Unit està Funding Circle, on ja han finançat projectes per valor d’uns 260 milions d’euros.

Empreses de Crowlending a Espanya

  • SociosInversores: Creada el 2011 i considerada la primera web de finançament col·lectiu per a projectes empresarials. Posen en contacte a empreses que busquen finançament amb inversors. Els que inverteixen en ella poden obtenir, entre d’altres, uns interessos pel préstec, que varien entre un 6% i un 20%, depenent del risc i les dimensions del negoci. La inversió buscada va des dels 5.000 fins als cinc milions d’euros, de mitjana. De moment han acollit 500 projectes, tenen 1.000 inversors i s’han creat 47 empreses.
  • Arboribus: és una empresa catalana de crowlending. La seva funció principal és ajudar a finançar-se a empreses que ja estan funcionant. Des de la seva plataforma, faciliten que les persones puguin prestar diners a petites i mitjanes empreses i obtenir un interès d’entre el 6% i el 10%.
  • Comunitae: És una de les empreses de crowleding més consolidades a Espanya. Porten treballant des de l’any 2009, i en aquest temps, els seus usuaris ja han prestat 6,3 milions d’euros i han rebut 320.000 euros en interessos.

 

esp_ Hasta ahora nos estamos acostumbrando a la palabra crowdfunding, la financiación de un proyecto con la ayuda / colaboración de diferentes personas que hacen pequeñas aportaciones. Hoy os traemos un nuevo concepto, el crowlending, una forma de financiación basada en el préstamo de muchos pequeños inversores.

El crowlending son préstamos entre particulares y empresas, a cambio de un tipo de interés o de una participación dentro de la empresa que solicita la financiación. En resumen, son pequeños inversores que realizan una financiación colectiva, a cambio de unos intereses pactados, que van en función de la calificación de riesgo de la empresa. Este sistema procede de EEUU y Reino Unido, donde está funcionando con cierto éxito. Por ejemplo, en Reino Unido está Funding Circle, donde ya han financiado proyectos por valor de unos 260 millones de euros.

Empresas de Crowlending en España

  • SociosInversores: Creada en 2011 y considerada la primera web de financiación colectiva para proyectos empresariales. Ponen en contacto a empresas que buscan financiación con inversores. Los que invierten en ella pueden obtener, entre otros, unos intereses por el préstamo, que varían entre un 6% y un 20%, dependiendo del riesgo y las dimensiones del negocio. La inversión buscada va desde los 5.000 hasta los cinco millones de euros, de media. Por el momento han acogido 500 proyectos, tienen 1.000 inversores y se han creado 47 empresas. Han ayudado a financiar proyectos que requerían desde unos 1.000 euros hasta 60 millones. 
  • Arboribus: Es una empresa catalana de crowlending. Su función principal es ayudar a financiarse a empresas que ya están funcionando. Desde su plataforma, facilitan que las personas puedan prestar dinero a pequeñas y medianas empresas y obtener un interés de entre el 6% y el 10%. 
  • Comunitae: Es una de las empresas de crowleding más consolidadas en España. Llevan trabajando desde el año 2009, y en este tiempo, sus usuarios ya han prestado 6,3 millones de euros y han recibido 320.000 euros en intereses.

Fuente: circulofinanciacion.es

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s