google

El dret a l’oblit digital / El derecho al olvido digital

La justícia europea va reconèixer el mes de maig de 2014 el dret a l’oblit digital en una sentència pionera en què assegura que Google ha de retirar els enllaços a informacions publicades en el passat si es demostra que perjudiquen un ciutadà i ja no són pertinents.

La sentència comporta que a partir d’ara els ciutadans podran dirigir-se directament a Google per demanar-li que retiri els enllaços a una informació que ja no sigui pertinent i que els perjudiqui. Si Google no accedeix a la sol·licitud del ciutadà, aquest podrà acudir a les autoritats competents per aconseguir que s’eliminin els enllaços de la llista de resultats indexats, segons ha dictaminat el Tribunal.

I com fer-ho?

Omplint un formular a Google. Cal que la persona interessada aporti dades sobre la seva identitat i els links/url d’on volen desaparèixer.

http://desdecarmonalibros.blogspot.com.es/2012/04/desnudando-google-alejandro-suarez.html
http://desdecarmonalibros.blogspot.com.es/2012/04/desnudando-google-alejandro-suarez.html

esp_La justicia europea reconoció en mayo de 2014 el derecho al olvido digital en una sentencia pionera en la que asegura que Google debe retirar los enlaces a informaciones publicadas en el pasado si se demuestra que perjudican un ciudadano y ya no son pertinentes .

La sentencia conlleva que a partir de ahora los ciudadanos podrán dirigirse directamente a Google para pedirle que retire los enlaces a una información que ya no sea pertinente y que los perjudique. Si Google no accede a la solicitud del ciudadano, éste podrá acudir a las autoridades competentes para conseguir que se eliminen los enlaces de la lista de resultados indexados, según ha dictaminado el Tribunal.

Y cómo hacerlo?

Llenando un formular en Google. Es necesario que la persona interesada aporte datos sobre su identidad y los links / url donde quieren desaparecer.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s