social media

Les noves tecnologies a la medicina / Las nuevas tecnologías en medicina

Les noves tecnologies influeixen en el dia a dia en els diferents àmbits que ens afecten i la medicina no és aliena a aquest canvi. La història clínica electrònica i compartida és un primer pas en aquest sentit, els centres d’atenció primària i hospitalària connectats i compartint informació afavoreixen la qualitat d’atenció al pacient. Però sens dubte la telemedicina, sobretot en zones rurals i de muntanya, suposa un gran pas per a l’atenció mèdica universal i especialitzada per a tothom.

Com senyala el web Open Mind, “en els últims anys la tecnologia ha seguit progressant en una direcció no prevista per les autoritats i grans empreses sanitàries. Internet arriba cada vegada a més persones a través de dispositius mòbils com telèfons intel·ligents i tablets que permeten a les persones estar connectades ubiqua i permanentment. Els ciutadans ja podem crear la nostra pròpia carpeta de salut i consultar a metges a través d’Internet. No obstant això, els grans sistemes de salut no ens permeten accedir als nostres dades mèdiques personals ni ens faciliten la comunicació amb els nostres metges. El pretext: la seguretat de les dades. És cert que la seguretat absoluta a Internet no existeix, com no existeix en cap altre àmbit de la vida. Però, personalment, no m’ofereix cap garantia que les meves dades de salut estiguin guardats pel sistema públic o una gran empresa de salut en una història clínica que ha estat oberta sense el meu permís, a la qual jo no tinc accés i que no em proporciona cap utilitat directa. De fet, The Guardian publicava a principis de febrer de 2014 una alarmant notícia segons la qual el National Health Service contempla la venda de dades de les històries clíniques dels pacients al sector privat.”

Si voleu més informació, en una revisió internacional s’ha constat el possible efecte beneficiós de la comunicació metge-pacient per Internet.

medico

esp_ Las nuevas tecnologías influyen en el día a día en los diferentes ámbitos que nos afectan y la medicina no es ajena a este cambio. La historia clínica electrónica y compartida es un primer paso en este sentido, los centros de atención primaria y hospitalaria conectados y compartiendo información favorecen la calidad de atención al paciente. Pero sin duda la telemedicina, sobre todo en zonas rurales y de montaña, supone un gran paso para la atención médica universal y especializada para todos.

Como señala la web Open Mind, “en los últimos años la tecnología ha seguido progresando en una dirección no prevista por las autoridades y grandes empresas sanitarias. Internet llega cada vez a más personas a través de dispositivos móviles como teléfonos inteligentes y tablets que permiten a las personas estar conectadas ubicua y permanentemente. los ciudadanos ya podemos crear nuestra propia carpeta de salud y consultar a los médicos a través de Internet. Sin embargo, los grandes sistemas de salud no nos permiten acceder a nuestros datos médicos personales ni nos facilitan la comunicación con nuestros médicos. El pretexto: la seguridad de los datos. Es cierto que la seguridad absoluta en Internet no existe, como no existe en ningún otro ámbito de la vida. Pero, personalmente, no me ofrece ninguna garantía que mis datos de salud estén guardados por el sistema público o una gran empresa de salud en una historia clínica que ha sido abierta sin mi permiso, a la que yo no tengo acceso y que no me proporciona ninguna utilidad. De hecho, The Guardian publicaba a principios de febrero de 2014 una alarmante noticia según la cual el National Health Service contempla la venta de datos de las historias clínicas de los pacientes en el sector privado.

Si desea más información, en una revisión internacional ha constado el posible efecto beneficioso de la comunicación médico-paciente por Internet

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.