social media

5 casos d’èxit d’empreses espanyoles a les xarxes sociales / 5 casos de éxito españoles en redes sociales

Avui analitzarem el cas presentat per desenredandolared.com, on s’exposen 5 casos d’èxit d’empreses espanyoles a les xarxes socials. Manolo Rodriguez va fer aquest article ja fa un parell d’anys, però encara avui en dia segueix d’actualitat:

Banc Sabadell: en un moment en què les entitats financeres estan, més que mai, en l’ull de l’huracà és d’agrair que un banc hagi demostrat que estar, i participar, en les xarxes socials ajuda a millorar la imatge de l’entitat i fins serveix per caure simpàtic. El banc utilitza les xarxes socials com a canal d’atenció al client. Tant a Facebook com a Twitter, el Sabadell ha aconseguit oferir un servei de valor als seus clients, relacionar-se i vincular-se amb ells. A més, ha llançat una important campanya en mitjans tradicionals com anuncis a la televisió. Primer amb entrevistes entre personatges famosos i després amb la intervenció de periodistes de prestigi. Està fent bé les coses Banc Sabadell?

Gallina Blanca: una estratègia ben definida (i amb èxit) en social mitjana és la de Gallina Blanca. Ha estat de les marques pioneres en crear una comunitat a internet. Quina va ser la resposta que va donar l’empresa a la pregunta de quin era el seu objectiu per voler entrar en les xarxes socials? Aportar valor al client. I com ho ha aconseguit? Donant consells i oferint receptes i notícies de cuina.  Heu visitat la seva web, una mostra molt clara de com utilitzar els seus productes. Gallina Blanca ha muntat la seva estratègia de social mitjana al voltant, sobretot, de cinc canals, i tots ells, enfocats a l’usuari: la seva pàgina web corporativa, totalment dirigida al client i en la que ofereix receptes i trucs de cuina; el seu blog, on dóna consells sobre hàbits saludables d’alimentació.

Purificación García: segons un estudi pioner a nivell mundial, realitzat per Hydra Social Media i Socialbakers, la pàgina de Facebook de Purificación García es troba entre les 20 millors d’Espanya. Les raons: nombre de seguidors, qualitat i varietat de les seves publicacions i efectivitat de les seves aplicacions.

Sabatilles Munich: l’empresa de Capellades, amb nom de ciutat alemanya, és un altre clar exemple de bon (i reeixit) ús de les xarxes socials com a eina de màrqueting. Sabatilles Munich va néixer el 1939 i fabrica calçat esportiu i de moda. Gràcies a la seva aposta per les xarxes socials, ha utilitzat, i utilitza, internet com a aparador on ha creat canals de comunicació directa amb els seus clients que els han donat, i els segueixen donant, un feedback valuosíssim. L’aposta de la firma per la comunicació 2.0 ha aconseguit, d’una banda, la internacionalització de la marca: que Sabatilles Munich sigui reconeguda a tot el món. I de l’altra, conèixer de primera mà les opinions dels internautes gràcies a un estret contacte amb la seva comunitat en línia. Un dels seus grans èxits són els Munich Mercat on només s’hi pot accedir amb invitació. No us agradaria tenir tant èxit com ells?

Zara segons un article al diari El País, Inditex i per tant també Zara liderava la compra de moda online, per tant, compta amb una pàgina web de qualitat. Una idea que també comparteix Juan Merodio. Zara compta amb pàgina a Facebook, perfil a Twitter i compte a YouTube, però quasibé diriem que no necessita una estratègia de Social Media, perquè aconsegueix els fans sense fer res. Us imagineu que podria aconseguir si apostes per les xarxes socials?

http://desdemimundo.blogspot.com.es/2005_10_01_archive.html
http://desdemimundo.blogspot.com.es/2005_10_01_archive.html

esp_ Hoy analizaremos el caso presentado por desenredandolared.com, donde se exponen 5 casos de éxito de empresas españolas en las redes sociales. Manolo Rodriguez hizo este artículo hace un par de años, pero aún hoy en día sigue de actualidad:

Banco Sabadell: en un momento en que las entidades financieras están, más que nunca, en el ojo del huracán es de agradecer que un banco haya demostrado que estar, y participar, en las redes sociales ayuda a mejorar la imagen de la entidad y hasta sirve para caer simpático. El banco utiliza las redes sociales como canal de atención al cliente. Tanto en Facebook como en Twitter, el Sabadell ha conseguido ofrecer un servicio de valor a sus clientes, relacionarse y vincularse con ellos. Además, ha lanzado una importante campaña en medios tradicionales como anuncios en televisión. Primero con entrevistas entre personajes famosos y después con la intervención de periodistas de prestigio. Está haciendo bien las cosas Banco Sabadell?

Gallina Blanca: una estrategia bien definida (y con éxito) en social media es la de Gallina Blanca. Ha sido de las marcas pioneras en crear una comunidad en internet. ¿Cuál fue la respuesta que dio la empresa a la pregunta de cuál era su objetivo para querer entrar en las redes sociales? Aportar valor al cliente. Y como lo ha conseguido? Dando consejos y ofreciendo recetas y noticias de cocina. Ha visitado su web, una muestra muy clara de cómo utilizar sus productos. Gallina Blanca ha montado su estrategia de social media alrededor, sobre todo, de cinco canales, y todos ellos, enfocados al usuario: su página web corporativa, totalmente dirigida al cliente y en la que ofrece recetas y trucos de cocina; su blog, donde da consejos sobre hábitos saludables de alimentación.

Purificación García: según un estudio pionero a nivel mundial, realizado por Hydra Social Media y Socialbakers, la página de Facebook de Purificación García se encuentra entre las 20 mejores de España. Las razones: número de seguidores, calidad y variedad de sus publicaciones y efectividad de sus aplicaciones.

Zapatillas Munich: la empresa de Capellades, con nombre de ciudad alemana, es otro claro ejemplo de buen (y exitoso) uso de las redes sociales como herramienta de marketing. Zapatillas Munich nació en 1939 y fabrica calzado deportivo y de moda. Gracias a su apuesta por las redes sociales, ha utilizado, y utiliza, internet como escaparate donde ha creado canales de comunicación directa con sus clientes que les han dado, y les siguen dando, un feedback valiosísimo. La apuesta de la firma por la comunicación 2.0 ha conseguido, por un lado, la internacionalización de la marca: que Zapatillas Munich sea reconocida en todo el mundo. Y por otro, conocer de primera mano las opiniones de los internautas gracias a un estrecho contacto con su comunidad en línea. Uno de sus grandes éxitos son los Munich Mercado donde sólo se puede acceder con invitación. No os gustaría tener tanto éxito como ellos?

Zara: según un artículo en el diario El País, Inditex y por tanto también Zara lideraba la compra de moda online, por lo tanto, cuenta con una página web de calidad. Una idea que también comparte Juan Merodio. Zara cuenta con página en Facebook, perfil en Twitter y cuenta en YouTube, pero quasibé digamos que no necesita una estrategia de Social Media, porque alcanza los fans sin hacer nada. Se imaginan que podría conseguir si apostara por las redes sociales?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s