Català

Plats a la carta / Platos a la carta : Terminologia de gastronomia catalana

Tens algun dubte sobre què són els calçots, la coca de llardons, la coca de recapte o el trinxat? Per a familiaritzar-vos amb tota aquesta terminologia sobre la gastronomia catalana, el TERMCAT us ofereix el recull Plats a la Carta, que posa a l’abast dels usuaris 7.765 denominacions catalanes de plats i begudes, amb els equivalents corresponents en castellà, francès, italià, anglès i alemany.

La informació d’aquest repertori prové de la base de dades de l’aplicació informàtica Plats a la carta, eina desenvolupada i gestionada per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT, i confegida a partir de les denominacions de plats i begudes proposades pels usuaris de l’aplicació, amb l’objectiu de facilitar al sector de la restauració l’elaboració de cartes i menús en català.

Plats a la carta s’inclou dins de la col·lecció Diccionaris en Línia, en la qual també podeu consultar el Diccionari de procediments culinaris i els reculls de Gastronomia japonesa i de Gastronomia del Pròxim Orient, en els quals trobareu les denominacions per a productes tan coneguts com el durumel falàfell’hummusel kebab, el xauarma o el rotlle de sushiel sakeel sashimila tempura i el yakitori.

www.deperu.com
http://www.deperu.com

esp_ ¿Tienes alguna duda sobre qué son los “calçots, la coca de llardons, la coca de recapte o el trinxat”? Para familiarizarse con toda esta terminología sobre la gasstronomia catalana, TERMCAT ofrece la recopilación Platos a la Carta, que pone al alcance de los usuarios 7.765 denominaciones catalanas de platos y bebidas, con los equivalentes correspondientes en castellano, francés, italiano, inglés y alemán.

La información de este repertorio proviene de la base de datos de la aplicación informática Platos a la carta, herramienta desarrollada y gestionada por la Dirección General de Política Lingüística de la Generalidad de Cataluña en colaboración con el TERMCAT, y confeccionada a partir de las denominaciones de platos y bebidas propuestas por los usuarios de la aplicación, con el objetivo de facilitar al sector de la restauración la elaboración de cartas y menús en catalán.

  Platos a la carta se incluye dentro de la colección Diccionarios en Línea, en la que también se puede consultar el Diccionario de procedimientos culinarios y los libros de Gastronomía japonesa y de Gastronomía de Oriente Próximo, en los que encontrará las denominaciones para productos tan conocidos como el durum, el falafel, el hummus, el kebab, el shawarma o el rollo de sushi, el sake, el sashimi, la tempura y el yakitori.

 Font: Termcat. L’apunt terminològic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.