social media

Crowdsourcing o Crowfunding?

Vivim envoltats de paraules d’altres idiomes, sobretot en el món del màrqueting i de la comunicació. Avui us proposem conèixer a fons el crowdsourcing i el crowfunding.

 • Crowsourcing: consisteix a externalitzar tasques que, tradicionalment, realitzava un treballador o contractista a un grup nombrós de persones o una comunitat (massa), a través d’una convocatòria oberta. El terme s’ha fet popular entre les empreses, els autors i els periodistes com a forma abreviada de la tendència a impulsar la col·laboració massiva habilitada per les tecnologies Web 2.0 per aconseguir objectius de negoci. És una forma de cooperació que recorre al talent de diverses persones per obtenir diferents idees i punts de vista. Les diferents formes de pensar i experiència dels participants ajuda a fomentar la creativitat ia desenvolupar millors projectes. Un exemple d’empresa és http://www.99designs.es, per exemple, és una web de disseny en línia, la més gran del món, i té més de 285.000 dissenyadors repartits per 192 països. Com expliquen al web Empresaenred, al nostre país aquest model no té tan ampli desenvolupament com el que trobem als Estats Units per exemple, on hi ha una gran varietat d’empreses que han decidit implantar aquests mètodes al seu negoci.
  Un dels exemples que trobem en aquesta infografia més famosos i coneguts en l’actualitat és El Plan B en el qual Carlos Jean juntament amb Ballantines, elaboren cançons fent partícips a persones que desinteressadament envien la seva música. Aquest mètode ha aconseguit fer pujar a les llistes d’èxits nacionals diversos temes que han estat desenvolupats i més tard editats i barrejats pel mateix Carlos Jean.
 • Crowfunding: en canvi, el crowfunding o micromecenatge busca la col·laboració de les persones, però no pel seu talent, sinó pels seus diners. El que es coneix per finançament massiu. Descriu la cooperació, atenció i confiança col·lectiva de persones que treballen conjuntament i inverteixen diners en altres recursos junts, normalment per Internet, per donar suport als esforços iniciats per altra gent o organitzacions. El finançament en massa es du a terme amb diversos objectius, des d’ajuda humanitària, periodisme ciutadà, artistes que busquen suport dels seus admiradors, campanyes electorals o recursos per una start-up.Trobem un bon exemple a Verkami. Com ens expliquen a Recreacomunicación, la música també ha acollit aquest nou mètode, per exemple el grup Canteca de Macao va aconseguir 20.000 € per l’enregistrament del seu quart disc d’estudi, la realització d’un documental i un videoclip a través dels seus seguidors amb donacions que anaven des de 10 € fins 2.000 € (depenent de la quantitat aportada obtenien uns beneficis o altres).

crowdscourcingesp_Vivimos rodeados de palabras de otros idiomas, sobre todo en el mundo del marketing y de la comunicación. Hoy os proponemos conocer a fondo el crowdsourcing y el crowfunding.

 • Crowsourcing: consiste en externalizar tareas que, tradicionalmente , realizaba un empleado o contratista a un grupo numeroso de personas o una comunidad ( masa), a través de una convocatoria abierta. El término se ha hecho popular entre las empresas , los autores y los periodistas como forma abreviada de la tendencia a impulsar la colaboración masiva habilitada por las tecnologías Web 2.0 para lograr objetivos de negocio . Es una forma de cooperación que recurre al talento de varias personas para obtener diferentes ideas y puntos de vista. Las diferentes formas de pensar y experiencia de los participantes ayuda a fomentar la creatividad ya desarrollar mejores proyectos  Un ejemplo de empresa es http://www.99designs.es, por ejemplo, es una web de diseño en línea, la más grande del mundo, y tiene más de 285.000 diseñadores repartidos por 192 países. Como explican en la web Empresaenred, en nuestro país este modelo no tiene tan amplio desarrollo como el que encontramos en los Estados Unidos por ejemplo, donde hay una gran variedad de empresas que han decidido implantar estos métodos a su negocio.
  Uno de los ejemplos que encontramos en esta infografía más famosos y conocidos en la actualidad es el Plan B en el que Carlos Jean junto con Ballantines, elaboran canciones haciendo partícipes a personas que desinteresadamente envían su música. Este método ha conseguido subir en las listas de éxitos nacionales diversos temas que han sido desarrollados y más tarde editados y mezclados por el mismo Carlos Jean.

 

 • Crowfunding: en cambio, el crowfunding o micromecenazgo busca la colaboración de las personas, pero no por su talento, sino por su dinero. Lo que se conoce por financiación masiva. Describe la cooperación, atención y confianza colectiva de personas que trabajan conjuntamente e invierten dinero en otros recursos juntos, normalmente por Internet, para apoyar los esfuerzos iniciados por otra gente u organizaciones. La financiación en masa se ​​lleva a cabo con varios objetivos, desde ayuda humanitaria, periodismo ciudadano, artistas que buscan apoyo de sus admiradores, campañas electorales o recursos para una start- up.Trobem un buen ejemplo a Verkami.
  C
  omo nos cuentan en Recreacomunicación,, la música también ha acogido este nuevo método, por ejemplo el grupo Canteca de Macao consiguió 20.000 € para la grabación de su cuarto disco de estudio, la realización de un documental y un videoclip a través de los sus seguidores con donaciones que iban desde 10 € hasta € 2.000 ( dependiendo de la cantidad aportada obtenían unos beneficios u otros ).
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s