Català · Diccionari-Manual · web

Diccionari de topònims, de manlleus, de mots encreuats… quin necessites?/¿Cual necesitas?

Com es diuen els habitants de Barbens? Quin és el gentilici de la població on vas nèixer? Saps d’on venen les paraules gaspatxo o karaoke? Necessites una paraula per acabar un mot encreuat?

Avui us presentem uns diccionaris molt especials que trobareu al web del Lèxic Òbert Flexionat de Catala (LOFC). El LOFC és un recurs gratuït que ofereix informació sobre la llengua catalana.

  1. Diccionari de topònims i gentilicis: ofereix una llista de les paraules que es fan servir per fer referència als habitants o als objectes d’un lloc determinat, és a dir, els gentilicis i els topònims.
  2. Diccionari de noms deverbals o derivacions: podem veure l’arrel de les paraules i els seus derivats.
  3. Diccionari de manlleus: els manlleus són aquelles paraules que esdevenen de l’intercanvi cultural,comercial, tecnològic i científic, que incorporen en el seu sistema conceptes nous, unitats i estratègies gramaticals alienes que amb el temps acaben esdevenint propis.
  4. Diccionari de divisió sil·làbica: per saber com es separen correctament les síl·labes.
  5. Diccionari per a mots encreuats: eina gratuïta que permet trobar la paraula que et fa falta per acabar un mot encreuat.

Aquesta eina ha estat desenvolupada i es troba sota el manteniment de l’Institut Universitari de Lingüística Aplicada (l’IULA), que forma part de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Font: Consorci de Normalització Lingüística

www.paginasdehumor.com
http://www.paginasdehumor.com

Esp.– ¿Como se llaman los habitantes de Barbens ? ¿Cuál es el gentilicio de la población donde naciste ? ¿Sabes de dónde vienen las palabras gazpacho o karaoke ? ¿Necesitas una palabra para terminar un crucigrama ?

Hoy te presentamos unos diccionarios muy especiales que encontrarás en la web del Lèxic Òbert Flexionat de Catala (LOFC) ( LOFCA) . El LOFCA es un recurso gratuito que ofrece información sobre la lengua catalana .

  1. Diccionari de topònims i gentilicis ofrece una lista de las palabras que se usan para hacer referencia a los habitantes o los objetos de un lugar determinado , es decir , los gentilicios y los topónimos .
  2. Diccionari de noms deverbals o derivacions: podemos ver la raíz de las palabras y sus derivados .
  3. Diccionari de manlleus: los”préstamos” son aquellas palabras que se convierten del intercambio cultural , comercial , tecnológico y científico , que incorporan en su sistema conceptos nuevos , unidades y estrategias gramaticales ajenas que con el tiempo acaban convirtiéndose propios.
  4. Diccionari de divisió sil·làbica: para saber cómo se separan correctamente las sílabas en catalán.
  5. Diccionari per a mots encreuats: herramienta gratuita que permite encontrar la palabra que te hace falta para terminar un crucigrama en catalán.

Esta herramienta ha sido desarrollada y se encuentra bajo el mantenimiento del Instituto Universitario de Lingüística Aplicada (l  IULA ) , que forma parte de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona .

Fuente : Consorci de Normalizació Lingüística

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s