social media

Telegram: a favor o en contra?

Telegram s’ha posicionat com a competència directa de Whatsapp com a servei de missatgeria instantànea. Però quines diferències hi ha entre un i l’altre servei? A continuació us exposem els aspectes positius i negatius de Telegram.

 • Aspectes positius
  • Permet compartir tot tipus d’arxius amb emmagatzematge en el núvol, el que posa a Telegram uns passos per davant de WhatsApp que només permet enviar sons, vídeos, ubicacions i imatges.
  • Telegram és gratuïta, i promet ser-ho sempre gràcies a que és de codi obert. Això vol dir que encara que es fes de pagament, la comunitat seguiria usant el format original sense abonar res.
  • El doble tick significa que el missatge ha estat llegit, mentre que a Whatsapp vol dir que el destinatari l’ha rebut. Tanmateix, aquest és un arma de doble tall ja que ho saben ambdues parts.
  • La nova Telegram ofereix un fort sistema de xifrat, perquè si algú intercepta els missatges no pugui descodificar i llegir-los.
  • Telegram ofereix xats temporals i secrets, que es poden ‘ autodestruir ‘, el que significa que els missatges enviats s’esborraran automàticament en un període de temps escollit per l’usuari ( de dos segons a una setmana) després de ser llegits pel receptor.
 • Aspectes negatius
  • Els grups de xat de WhatsApp permeten afegir a la conversa a 50 persones. Els de Telegram a 200. És tirar-li aigua al mar. Si les queixes sobre els grups de WhatsApp que no deixen de sonar són freqüents, la possibilitat de quadruplicar la quota de participants (que ni tan sols se sol completar en les xerrades grupals de WhatsAp ) suposaria un major nombre de missatges que un usuari es perd per no llegir els tropecientos missatges que li han arribat d’aquest grup.
  • És un calc de WhatsApp. No només pels mateixos icones – l’emblemàtica caca inclosa – , sinó pel disseny : doble check, clip d’adjunts , entrepans , fletxa per enviar , entrada directa a la llista de xats …
  • Telegram encara té errors. 
  • No permet la possibilitat d’enviar notes de veu o realitzar videotrucades, encara que no té límit de mida per enviar qualsevol arxiu prèviament desat a la memòria del telèfon.
  • Pocs usuaris.
http://es.appszoom.com/android_applications/entertainment/chistes-para-telegram-2014_jpdom.html
http://es.appszoom.com/android_applications/entertainment/chistes-para-telegram-2014_jpdom.html

esp_Telegram se ha posicionado como competencia directiva de Whatsapp como servicio de mensajería instantánea. Pero qué diferencias hay entre una y la otra? A continuación os exponemos los aspectos positivos y negativos de Telegram.

 • Aspectos positivos
  • Permite compartir todo tipo de archivos con almacenamiento en la nube, lo que pone a Telegram unos pasos por delante de WhatsApp que solo permite enviar sonidos, vídeos, ubicaciones e imágenes.
  • Telegram es gratuita, y promete serlo siempre gracias a que es de código abierto. Esto significa que aunque se hiciera de pago, la comunidad seguiría usando el formato original sin abonar nada.
  • El doble tick significa que el mensaje ha sido leído, mientras que en Whatsapp quiere decir que el destinatario lo ha recibido. No obstante, este es un arma de doble filo ya que lo saben ambas partes.
  • La nueva Telegram ofrece un fuerte sistema de cifrado, para que si alguien intercepta los mensajes no pueda decodificarlos y leerlos. WhatsApp, por su parte, siempre ha mostrado ciertas vulnerabilidades en cuanto a su sistema de cifrado. Además, garantiza que las conversaciones no quedan registradas en sus servidores, por lo que los gestores no tendrían la capacidad potencial de leerlos, como sí ocurre en WhatsApp.
  • Telegram ofrece chats temporales y secretos, que se pueden ‘autodestruír’, lo que significa que los mensajes enviados se borrarán automáticamente en un periodo de tiempo elegido por el usuario (de dos segundos a una semana) tras ser leídos por el receptor.
 • Aspectos negativos
  • Los grupos de chat de WhatsApp permiten añadir a la conversación a 50 personas. Los de Telegram a 200. Es echarle agua al mar. Si las quejas sobre los grupos de WhatsApp que no dejan de sonar son frecuentes, la posibilidad de cuatriplicar el cupo de participantes (que ni siquiera se suele completar en las charlas grupales de WhatsApp) supondría un mayor número de mensajes que un usuario se pierde por no leer los tropecientos mensajes que le han llegado de dicho grupo.
  • Es un calco de WhatsApp. No solo por los mismos iconos- la emblemática caca incluída-, sino por el diseño: doble check, clip de adjuntos, bocadillos, flecha para enviar, entrada directa a la lista de chats…
  • Telegram todavía tiene errores.
  • No permite la posibilidad de enviar notas de voz o realizar videollamadas, aunque no tiene límite de tamaño para enviar cualquier archivo previamente guardado en la memoria del teléfono.
  • Pocos usuarios de momento.

Fuente: Intereconomia.com

Anuncis

2 thoughts on “Telegram: a favor o en contra?

 1. Els punts negatius a tenir més en compte crec que són el de les videotrucades i el de que encara te errors. Que són dos punts que, se suposa, a la llarga es corregiran. El calc de Whatsapp es suportable i el tema dels grups, veig poques oportunitats d’arribar als 200 usuaris, millor que sobro que no que en falti, no? L’opció de tenir una competencia del Whatsapp que no es carrega la memoria útil del mobil sembla molt interessant però com deiu al final… te molts pocs adeptes i fins que no es transformi en una “moda” real seguira sent així. D’altres ho han intentat i han quedat com a segon plat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.