Tecnología

7 enganys mitjançant el mail / 7 engaños a través del mail

El correu electrònic és el sistema més comú per relacionar-nos actualment. Milers de correus van d’un a un altre ordinador. Això ha propiciat molts estafes i enganys . La revista PCACTUAL ens fa un resum dels enganys més freqüents:

 1. Phising: rebem un correu preguntant per alguna dada personal que els cal . Ens donen un link a una pàgina que sembla original , però no ho és , i ens demanaran unes dades com a usuari i contrasenya o NIF i cunta bancària , etc . Atenció: una empresa de confiança no ens demanarà aquest tipus de dades per mitjà del correu electrònic .
 2. Arxius adjunts: és l’engany que coneixem millor . Normalment ens envien un arxiu descarregable que no hem de descarregar . A vegades és un executable que ens pot espatllar tot l’ordinador o entrar a totes les nostres dades personals , etc .
 3. Links amb malware: ens donen un link per clicar . Aquest enllaç ens porta a alguna pàgina . Moltes vegades semblen inofensives però peuen tenir programari malvat que atac nostre ordinador .
 4. Missatges amb cadena: són un engany , ls cadenes an sols es creen per captar bases de dades dels nostres contactes . Ara s’estan estenent també en els whatsapps .
 5. Evitar malediccions: ” si trenques aquesta cadena quedaràs maleït ! ” Com pot ser que encara la gent s’ho cregui?
 6. Ofertes de negoci: en éspocas de crisi com aquesta, molt utilitzen la mentida del possible negoci per dur a terme estafes i enganys
 7. Transaccions il·legals: és un altre estafa , aquesta vegada basat en presumptes milionaris estrangers que pretenen voler entrar diners al nostre país .

Us heu trobat en algun dels casos explicats ? Coneixeu algun altre ?

13497_la-tecnologia

esp_ El correo electrónico es el sistema más común para relacionarse actualmente. Miles de correos van de uno a otro ordenador. Ello ha propiciado muchos timos y engaños. La revista  PCACTUAL nos hace un resumen de los engaños más frecuentes:

 1. Phising: recibimos un correo preguntando por algún dato personal que les hace falta. Nos dan un link a una página que parece original, pero no lo es, y nos pediran unos datos como usuario y contraseña o nif y cunta bancaria, etc. Atención: una empresa de confianza nunca nos pedirá ese tipo de datos por medio del correo electrónico.
 2. Archivos adjuntos: es el engaño que conocemos mejor. Normalmente nos envían un archivo descargable que no debemos descargar. A veces es un ejecutable que nos puede estropear todo el ordenador o entrar a todos nuestros datos personales, etc.
 3. Links con malware: nos dan un link para clicar. Este link nos lleva a alguna página. Muchas veces parecen inofensivas pero peuen tener software malvado que ataque nuestro ordenador.
 4. Mensajes con cadena. son un engaño, ls cadenas ólo se crean para captar bases de datos de nuestros contactos. AHora se estan extendiendo tambiçén en los whatsapps.
 5. Evitar maldiciones: “¡si rompes esta cadena quedarás maldito!” ¿Como puede ser que todavía la gente se lo crea?
 6. Ofertas de negocio: en éspocas de crisis como ésta, mucho utilizan la mentira del posible negocio para llevar a cabo timos y engaños
 7. Transacciones ilegales: es otro timo, esta vez basado en presuntos millonarios extranjeros que pretenden querer entrar dinero en nuestro país. 

¿Os habéis encontrado en alguno de los casos explicados? ¿Conocéis algún otro?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s