Tecnología

L’evolució del USB / La evolución del USB

L’Universal Sèrie Bus, més conegut com USB , ha suposat una revolució per connectar, comunicar i proveir d’alimentació elèctrica entre ordinadors i perifèrics i dispositius electrònics. Des de la seva aparició he patit una evolució important, que anem a detallar.

  • USB 1.0. El primer a aparèixer. Pensat per funcionar amb teclats, ratolins i dispositius que en principi necessiten d’un ample de banda petit. Permet treballar a una velocitat aproximada de 1.5 Megabits per segon. Trigaria aproximadament 6 hores a copiar una pel · lícula en MKV de 4 Gigues. Apareix l’any 1996.
  • USB 1.1. Com no podria ser d’una altra manera no triga gaire a dissenyar un altre estàndard que supera l’anterior. En aquest cas la seva velocitat es multiplica per 8 fins als 12 Megabits per segon. Trigaries 45 minuts a aconseguir copiar aquesta mateixa pel·lícula. Estem ja en 1998.
  • USB 2.0. És en aquest en què tenim el major salt quantitatiu. Anem a millorar la velocitat en 40 vegades i arribar als 480 Megabits per segon. La mateixa pel · lícula de l’exemple anterior trigaria poc més d’1 minut a copiar. Estem ja en l’any 2000. És molt comú trobar- PCs que incorporen dos ports USB 1.xi 2.0 després és molt important conèixer a qual aquestes connectant els teus dispositius sobretot si vas a fer còpies d’arxius molt grans .
  • USB 3.0. Apareix a 2008. Multiplica la velocitat fins 4.8 Gigabits, és a dir multipliquem ara per 10. La mateixa pel · lícula trigaria tot just uns 10 o 15 segons en copiar. Ara el problema, per primera vegada, no és el cable si no que el disc dur o dispositiu que connectis sigui tan ràpid per poder funcionar a aquesta velocitat . Afortunadament , igual que passa entre USB 2.0 i USB 1.1 la compatibilitat està garantida entre USB 3.0 i USB 2.0 , gràcies a l’ús de connectors similars, els contactes addicionals se situen en pararlelo , de manera que no afecten en cas d’usar algun port que no sigui del mateix tipus .
  • Thunderbolt. L’estàndard USB és universal per a gairebé qualsevol tipus de dispositiu que es connecti al PC  Però n’hi ha un que definitivament es resisteix a això i és el monitor. Thunderbolt és un nou tipus de connexió per a ordinadors. Ha estat desenvolupat per Intel en col·laboració amb Apple. El seu més interessant característica és la seva velocitat. És capaç de superar les prestacions de el nou estàndard USB 3.0.

561522_471494122948379_800235939_n

esp_ El Universal Serie Bus, más conocido como USB, ha supuesto una revolución para conectar, comunicar y proveer de alimentación eléctrica entre ordenadores y periféricos y dispositivos electrónicos.  Desde su aparición he sufrido una evolución importante, que vamos a detallaros.

  • USB 1.0. El primero en aparecer. Pensado para funcionar con teclados, ratones y dispositivos que en principio necesitan de un ancho de banda pequeño. Permite trabajar a una velocidad aproximada de 1.5 Megabits por segundo. Tardaría aproximadamente 6 horas en copiar una película en MKV de 4 Gigas. Aparece en el año 1996.
  • USB 1.1. Como no podría ser de otra forma no tarda mucho en diseñarse otro estándar que supera al anterior. En este caso su velocidad se multiplica por 8 hasta los 12 Megabits por segundo. Tardarias 45 minutos en conseguir copiar esa misma película. Estamos ya en 1998.
  • USB 2.0. Es en este en el que tenemos el mayor salto cuantitativo. Vamos a mejorar la velocidad en 40 veces y llegar a los 480 Megabits por segundo. La misma película del ejemplo anterior tardaría poco más de 1 minuto en copiarse. Estamos ya en el año 2000. Es muy común encontrarte PCs que incorporan ambos puertos USB 1.x y 2.0 luego es muy importante conocer a cual estas conectando tus dispositivos sobre todo si vas a realizar copias de archivos muy grandes.
  • USB 3.0. Aparece en 2008. Multiplica la velocidad hasta 4.8 Gigabits, es decir multiplicamos ahora por 10. La misma película tardaría apenas unos 10 o 15 segundos en copiarse. Ahora el problema, por primera vez, no es el cable si no que el disco duro o dispositivo que conectes sea tan rápido para poder funcionar a esa velocidad. Afortunadamente, igual que pasa entre USB 2.0 y USB 1.1 la compatibilidad está garantizada entre USB 3.0 y USB 2.0, gracias al uso de conectores similares, cuyos contactos adicionales se sitúan en pararlelo, de forma que no afectan en caso de usar algún puerto que no sea del mismo tipo.
  • Thunderbolt. El estándar USB es universal para casi cualquier tipo de dispositivo que se conecte al PC. Pero hay uno que definitivamente se resiste a esto y es el monitor. Thunderbolt es un nuevo tipo de conexión para computadoras. Ha sido desarrollado por Intel en colaboración con Apple. Su más interesante característica es su velocidad. Es capaz de superar las prestaciones de el nuevo estándar USB 3.0.

Fuente: Computadoras.About.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.