social media

Social Media Profiling

Amb la voluntat de seguir avançant i millorant, ha nascut el Social Media Profiling, en espanyol perfilació social, que es basa a identificar els líders d’opinió d’un camp o sector concrets, estudiar els seus interessos i captar l’atenció dels mitjans de comunicació. En concret, els que usen aquesta tècnica es fixen en quines pàgines comparteixen a les xarxes socials les personalitats que els interessen. Amb la informació obtinguda, elaboren estratègies de relacions públiques que serveixen per captar l’atenció mediàtica als llocs de la xarxa que més trànsit congreguen i, així, aconsegueixen que aquests líders d’opinió es facin ressò de, per exemple, una pàgina web o empresa determinades i la difonguin personalment. Si s’arriba a aquest punt, el ‘social media profiling’ ha estat aplicat amb èxit.

Per exemple, si aconsegueixes que un famós o líder d’opinió faci un retuit de la teva pàgina web pots aconseguir més seguidors i repercussió. De moment s’està implant la idea, però sembla que pot ser una de les noves opcions. Què en penseu?

http://estrellitaleja.wordpress.com/type/image/
http://estrellitaleja.wordpress.com/type/image/

esp_ Con la voluntad de seguir avanzando y mejorando, ha nacido el Social Media Profiling, en español perfilación social, que se basa en identificar los líderes de opinión de un campo o sector concretos, estudiar sus intereses y captar la atención de los medios de comunicación. En concreto, los que usan esta técnica se fijan en qué páginas comparten en las redes sociales las personalidades que les interesan. Con la información obtenida, elaboran estrategias de relaciones públicas que sirven para captar la atención mediática a los sitios de la red que más tráfico congregan y, así, consiguen que estos líderes de opinión se hagan eco de, por ejemplo, una página web o empresa determinadas y la difundan personalmente. Si se llega a este punto, el ‘social media profiling’ ha sido aplicado con éxito.

Por ejemplo, si consigues que un famoso o líder de opinión haga un retuit de tu página web puedes conseguir más seguidores y repercusión. De momento se está implante la idea, pero parece que puede ser una de las nuevas opciones. ¿Qué opinas?

Fuente: El Periodico de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s