comunicacio · Empreneduria · trabajo

Com saludar en una entrevista de feina / Como saludar en una entrevista de trabajo

Donar-se la mà es un vestigi que ens queda de quan l’home de les cavernes. Quan dos cavernícoles es trobaven, aixecaven les mans amb els palmells a la vista per demostrar que no amagaven cap arma. Actualment, a occident, utilitzem l’encaixada de mans com a salutació a la trobada i al comiat. Hi ha diferents encaixades de mans.

  • Hi ha “el guant”, que vol dir que un dels interlocutors dóna la ma amb les dues mans de manera que l’interlocutor queda dins de l’encaixada. Compte! Només s’ha de fer amb persones amb confiança perquè sinó causa mala impressió.
  • També existeix el sistema “peix”, que és donar la ma i trobar-se amb una altra molt freda o llefiscosa. La sensació de tou i abandonament de la ma “peix” és molt negativa i desagradable.
  • També hi ha “el triturador de dits”.  És la típica salutació de persona ruda i agressiva. No cal dir que és la més molesta de totes.
  • Per una banda, si algú estén la ma amb la palma cap a vall, vol demostrar superioritat. Si s’estén la mà amb el palmell cap a dalt, lliura el control de la situació a l’altre. La forma adequada per l’equilibri de forces és donar les mans amb els palmells enfrontats de costat.

Sorprèn que normalment no som conscients de com fem una encaixada de mans i aquest gest diu molt de la nostra personalitat. Per tant, us recomanem que feu encaixades de mans amb els vostres amics per veure com ho feu i, perquè no, per assajar la manera correcta de fer-ho davant d’un entrevistador perquè denoti lleialtat, confiança i seguretat en un mateix.

httpatc2-aut-uah-es-avicenteasignaturashumorhsoftware-html
httpatc2-aut-uah-es-avicenteasignaturashumorhsoftware-html

esp_ Darse la mano es un vestigio que nos queda de cuando el hombre de las cavernas. Cuando dos cavernícolas se encontraban, levantaban las manos con las palmas a la vista para demostrar que no escondían ningún arma. Actualmente, en occidente, utilizamos el apretón de manos como saludo al encuentro y en la despedida. Hay diferentes apretones de manos.

  • Hay “el guante”, que significa que uno de los interlocutores da la mano con las dos manos de manera que el interlocutor queda dentro del apretón. Cuidado! Sólo debe hacerse con personas con confianza porque sino debido mala impresión.
  • También existe el sistema “pez“, es darse la mano y encontrarse con otra muy fría o pegajosa. La sensación de blando y abandono de la mano “pescado” es muy negativa y desagradable.
  • También hay “el triturador de dedos”. Es la típica saludo de persona ruda y agresiva. No hace falta decir que es la más molesta de todas.
  • Por un lado, si alguien extiende la mano con la palma hacia abajo, quiere demostrar superioridad. Si se extiende la mano con la palma hacia arriba, entrega el control de la situación al otro. La forma adecuada para el equilibrio de fuerzas es dar las manos con las palmas enfrentadas de lado.

Sorprende que normalmente no somos conscientes de cómo hacemos un apretón de manos y este gesto dice mucho de nuestra personalidad. Por lo tanto, le recomendamos dar apretones de manos con sus amigos para ver cómo lo hace y, porque no, para ensayar la manera correcta de hacerlo ante un entrevistador porque denote lealtad, confianza y seguridad en uno mismo.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.