google

Google Poetics

Google ha llançat una nova pàgina, Google Poetics. La pàgina que recopila les prediccions del cercador d’internet destacades pel seu misteri i pel seu encant poètic. En espanyol, la pàgina es va inaugurar el passat 24 de juny i es diu Google poético. Les seves ‘obres completes’, de moment, compten amb 43 composicions. Els temes són diversos però el comú denominador és, és clar, el sentit de la sorpresa.

La xarxa de pàgines de poemes de Google va néixer el 2011, per casualitat, quan Sampsa Nuotio, un empresari de telecomunicacions finlandès va teclejar a Google “Am I” (Sóc jo?), Es va distreure un segon i va deixar que el cercador donés el millor de si mateix: am I an alcoholic / am I fit to drive / am I Allergic to dogs / tell me, Andrew, am I

Nuotio va caure en l’estranya bellesa d’aquestes frases llegides en successió, i va inventar el joc de Google Poetics, que, en realitat, sembla una posada al dia del vell passatemps dels cadàvers exquisits que feien els surrealistes.

50.000 persones contribueixen ja a les 13 versions de ‘Google poetics’ en els seus 13 idiomes, segons una recent entrevista a ‘The Daily Beast’ amb Nuotio. “Sembla que la gent gaudeix amb la idea que Google aparegui com un poeta, com si hi hagués una intel · ligència artificial, un poeta ’emo'”, explica Nuotio. A més, anuncia que ja té agent literari i que negocia amb alguna editorial.

http://poesiaabierta.blogspot.com.es/2011/11/chistes-de-davidabsurdos_30.html
http://poesiaabierta.blogspot.com.es/2011/11/chistes-de-davidabsurdos_30.html

esp_Google ha lanzado una nueva página, Google Poetics. La página que recopila las predicciones del buscador de internet destacadas por su misterio y por su encanto poético. En español, la página se inauguró el pasado 24 de junio y se llama  Google poético. Sus ‘obras completas’, de momento, cuentan con 43 composiciones. Los temas son diversos pero el común denominador es, claro, el sentido de la sorpresa. 

La red de páginas de poemas de Google nació en 2011, por casualidad, cuando Sampsa Nuotio, un empresario de telecomunicaciones finlandés tecleó en Google “Am I” (¿Soy yo?), se distrajo un segundo y dejó que el buscador diera lo mejor de sí mismo: Am I an alcoholic / am I fit to drive / am I allergic to dogs / tell me, Andrew, am I

Nuotio cayó en la extraña belleza de esas frases leídas en sucesión, e inventó el juego de Google Poetics, que, en realidad, parece una puesta al día del viejo pasatiempo de los cadáveres exquisitos que hacían los surrealistas.

50.000 personas contribuyen ya a las 13 versiones de ‘Google poetics’ en sus 13 idiomas, según una reciente entrevista de ‘The Daily Beast’ con Nuotio. “Parece que la gente disfruta con la idea de que Google aparezca como un poeta, como si hubiera una inteligencia artificial, un poeta ’emo'”, explica Nuotio. Además, anuncia que ya tiene agente literario y que negocia con alguna editorial.

Fuente: elmundo.es

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.