allotjament · Aplicacions · could computing · WEB 2.0

5 eines en codi obert per a estar segurs al núvol / 5 herramientas en código abierto para estar seguros en la nube

Emmagatzemar i compartir a les plataformes en el núvol és molt atractiu i còmode. Però les plataformes tradicionals no ens ofereixen la seguretat que de vegades necessitem. Els companys periodistes de Diario Turing ens ofereixen unes alternatives per deixar de treballar amb Dropbox, Google Drive o iClould. Aquí teniu 5 eines alternatives fetes amb codi obert disponibles per a Linux, Windows i OS X.

1. Duplicati: funciona com una eina per al suport i assegurament de arxius. D’una banda pot connectar amb sistemes d’emmagatzematge en el núvol com Amazon S3, Windows Skydrive, Google Drive, Rackspace, fins i tot amb servidors personals amb accés a SSH i FTP. De l’altra, xifra cada arxiu criptogràficament estàndard. Aquests processos poden calendarizarse amb relativa facilitat. Recomanat per quan la seguretat és la prioritat màxima.

2. iFolder: permet crear un entorn d’arxius compartits similar a Dropbox. El programari s’integra naturalment al sistema operatiu perquè una vegada instal · lat apareix com un directori més que sincronitza els canvis de forma automàtica amb el servidor. També és un bon sistema de seguretat d’informació.

3. ownCloud: és una solució comercial que basa la seva estratègia proclamant-se com alternativa segura a Dropbox. ownCloud proveeix una capa segura per la qual són transmeses les dades de l’organització, ja sigui des d’un servidor propi o fins i tot sobre el mateix Dropbox. També funciona amb dispositius mòbils.

4. Seafile: permet construir un núvol privat per compartir arxius i col · laborar en xarxa. Un cop instal · lat al servidor, Seafile funciona de manera similar a Dropbox, amb clients que se sincronitzen de forma transparent.

5. SparkleShare: crea un directori en el teu equip al qual associes un o més directoris situats en un o més equips a la xarxa (probablement el servidor de l’oficina, la universitat o que permeti l’accés remot). Aquests directoris s’actualitzen automàticament cada vegada que algú edita, elimina o afegeix un arxiu. SparkleShare té l’opció de xifrar els arxius automàticament. Funciona a Windows, Linux i OS X.

www.taringa.net
http://www.taringa.net

Esp.- Almacenar y compartir en las plataformas en la nube es muy atractivo y cómodo. Pero las plataformas tradicionales no nos ofrecen la seguridad que a veces necesitamos. Los compañeros periodistas de Diario Turing nos ofrecen unas alternativas para dejar de trabajar con Dropbox, Google Drive o iClould. Aquí tenéis 5 herramientas alternativas hechas con código abierto disponibles para Linux, Windows i OS X. 

1. Duplicatifunciona como una herramienta para el respaldo y aseguramiento de archivos. Por un lado puede conectarse con sistemas de almacenamiento en la nube como Amazon S3, Windows Skydrive, Google Drive, Rackspace, incluso con servidores personales con acceso a SSH y FTP. Por el otro, cifra cada archivo con algoritmos criptográficos estándar. Estos procesos pueden calendarizarse con relativa facilidad. Recomendado para cuando la seguridad es la prioridad máxima.  
2. iFolderpermite crear un entorno de archivos compartidos similar a Dropbox. El software se integra naturalmente al sistema operativo porque una vez instalado aparece como un directorio más que sincroniza los cambios de forma automática con el servidor. También es un buen sistema de respaldo de información. 

3. ownCloudes una solución comercial que basa su estrategia  proclamándose como alternativa segura a Dropbox. ownCloud provee una capa segura por la cual son transmitidos los datos de la organización, ya sea desde un servidor propio o incluso sobre el mismo Dropbox. También funciona con dispositivos móviles. 

4. Seafilepermite construir una nube privada para compartir archivos y colaborar en red. Una vez instalado en el servidor, Seafile funciona de manera similar a Dropbox, con clientes que se sincronizan de forma transparente. 

5. SparkleShare crea un directorio en tu equipo al cual asocias uno o más directorios ubicados en uno o más equipos en la red (probablemente el servidor de la oficina, la universidad o que permita el acceso remoto). Estos directorios se actualizan automáticamente cada vez que alguien edita, elimina o agrega un archivo. SparkleShare tiene la opción de cifrar los archivos automáticamente. Funciona en Windows, Linux y OS X.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s