blocs

Tumblr: plataforma de microblogging

Molts coneixem les plataformes WordPress i Blogger, però també existeix Tumblr. Tumblr és una plataforma de microblogging que permet als seus usuaris publicar textos, imatges, vídeos, enllaços, cites i àudio. Els usuaris poden seguir a altres usuaris registrats i veure les entrades d’aquests conjuntament amb les seves. Tumblr va ser fundat per David Karp l’any 2007. El 2012 va guanyar un 64% d’usuaris.

Característiques bàsiques

 • Permet crear fàcilment blocs amb un gran atractiu visual: Aquests són ideals per a aquells interessats en la fotografia, vídeos i animacions. També els converteix en plataformes ideals per marques que volen destacar visualment els seus productes o serveis oferts.
 • Compta amb atractives plantilles i dissenys: Els usuaris de tumblr poden triar entre diverses plantilles, moltes de les quals es destaquen per la seva cura disseny i originalitat. La gran majoria d’elles són gratuïtes, encara que existeixen algunes del tipus Premium que posseeixen un cost associat.
 • Pot ser integrat amb altres xarxes i aplicacions socials: Per als que utilitzen més d’una xarxa social, tumblr permet compartir les actualitzacions que hagin estat publicades en aquesta xarxa cap a altres xarxes, com Facebook i Twitter. A més, si comptes amb un perfil a Instagram és possible compartir les teves fotos a aquella aplicació fotogràfica amb tumblr.
 • Permet publicar actualitzacions ràpidament: Les publicacions en tumblr es destaquen per la rapidesa amb què poden ser creades i compartides. Això passa no només en la seva versió web sinó que també en l’aplicació mòbil de tumblr.
 • Accepta la publicació d’imatges animades en format GIF: A diferència de les animacions en format Flash, les imatges en format GIF si poden ser vistes en equips mòbils que no reprodueixen arxius Flash, com iPhone i iPad.
 • Les actualitzacions poden contenir etiquetes: En tumblr es pot incloure etiquetes, o tags, en cadascuna de les actualitzacions que són publicades. Aquestes funcionen de manera similar als hashtags a Twitter, a Instagram oa Google+. D’aquesta manera elles poden ser trobades fàcilment pels que realitzen cerques utilitzant aquestes paraules.
 • És fàcil compartir actualitzacions d’altres persones: Mitjançant pocs clics és possible republicar una actualització que pertanyi a una altra persona. D’aquesta manera, és fàcil aconseguir que una mateixa imatge o text sigui vista per una major quantitat de persones.

esp_Muchos conocemos las plataformas WordPress y Blogger, pero también existe Tumblr. Tumblres una plataforma de microblogging que permite a sus usuarios publicar textos, imágenes, vídeos, enlaces, citas y audio. Los usuarios pueden seguir a otros usuarios registrados y ver las entradas de estos conjuntamente con las suyas. Tumblr fue fundado por David Karp en 2007. En 2012 ganó un 64% de usuarios.

Características básicas 

 • Permite crear fácilmente blogs con un gran atractivo visual: Estos son ideales para aquellos interesados en la fotografía, videos y animaciones. También los convierte en plataformas ideales para marcas que desean destacar visualmente sus productos o servicios ofrecidos.
 • Cuenta con atractivas plantillas y diseños: Los usuarios de tumblr pueden elegir entre diversas plantillas, muchas de las cuales se destacan por su cuidado diseño y originalidad. La gran mayoría de ellas son gratuitas, aunque existen algunas del tipo Premium que poseen un costo asociado.
 • Puede ser integrado con otras redes y aplicaciones sociales: Para quienes utilizan más de una red social, tumblr permite compartir las actualizaciones que hayan sido publicadas en esta red hacia otras redes, como Facebook y Twitter. Además, si cuentas con un perfil en Instagram es posible compartir tus fotos en aquella aplicación fotográfica con tumblr.
 • Permite publicar actualizaciones rápidamente: Las publicaciones en tumblr se destacan por la rapidez con la que pueden ser creadas y compartidas. Esto ocurre no solo en su versión web sino que también en la aplicación móvil de tumblr.
 • Acepta la publicación de imágenes animadas en formato GIF: A diferencia de las animaciones en formato Flash, las imágenes en formato GIF si pueden ser vistas en equipos móviles que no reproducen archivos Flash, como iPhones y iPad.
 • Las actualizaciones pueden contener etiquetas: En tumblr se puede incluir etiquetas, o tags, en cada una de las actualizaciones que son publicadas. Estas funcionan de manera similar a los hashtags en Twitter, en Instagram o en Google+. De esta manera ellas pueden ser encontradas fácilmente por quienes realicen búsquedas utilizando esas palabras.
 • Es fácil compartir actualizaciones de otras personas: Mediante pocos clics es posible republicar una actualización que pertenezca a otra persona. De esta manera, es fácil conseguir que una misma imagen o texto sea vista por una mayor cantidad de personas.

Fuente: redessociales.about.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.