WEB 2.0

Manca de recursos a l’estratègia social media / Falta de recursos en la estrategia social media

En el món 2.0, vivim en una dicotomia constant. D’una banda, les empreses i autònoms coneixen la importància dels social media i sobretot, la necessitat de la presència en ells. Per d’altra banda, és notable la falta de recursos i d’un pressupost considerable en l’estratègia dels social media. Segons Social Media de 3a generación, el 50% de les empreses dedica menys d’un 10% del seu pressupost al màrqueting en línia i el 70% de les empreses dedica menys d’un 10% del seu pressupost de màrqueting en línia a mitjans socials. Davant d’aquesta situació, es fa difícil portar endavant plans estratègics en aquest àmbit. La coartada que es fa servir és “el problema, des del punt de vista d’un directiu, és que resulta difícil mesurar el ROI de les seves accions en aquests mitjans”.

Què fer?

En bona mesura, com a community managers o social media managers cal “motivar” l’increment del pressupost per aquesta partida, per aconseguir bons resultats.  Aconseguir seguidors, contacte directe amb els clients, informar, rebre missatges… Fins ara, molts professionals es dediquen a aquest àmbit i ho fan sense sentir-se o ser valorats i per tant, sense rebre una contraprestació adequada. Una bona estratègia de social media requereix:

  • Un pla adequat a l’empresa/objectiu
  • Un professional format i amb experiència
  • Un pressupost que s’ajusti a l’estratègia
  • Suport de l’empresa

I gràcies als 4 punts, s’aconseguirà posicionament i increment de vendes.

424783_10151465810473013_1384082719_n

esp_ En el mundo 2.0, vivimos en una dicotomía constante. Por un lado, las empresas y autónomos conocen la importancia de los social media y sobre todo, la necesidad de la presencia en ellos. Por otro lado, es notable la falta de recursos y de un presupuesto considerable en la estrategia de los social media. Según Social Media de 3a generación, el 50% de las empresas dedica menos de un 10% de su presupuesto al marketing online y el 70% de las empresas dedica menos de un 10% de su presupuesto de marketing en línea a medios sociales. Ante esta situación, se hace difícil llevar adelante planes estratégicos en este ámbito. La coartada que se utiliza es “el problema, desde el punto de vista de un directivo, es que resulta difícil medir el ROI de sus acciones en estos medios”.

¿Qué hacer?

En buena medida, como community managers o social media managers necesario “motivar” el incremento del presupuesto para esta partida, para conseguir buenos resultados. Conseguir seguidores, contacto directo con los clientes, informar, recibir mensajes … Hasta ahora, muchos profesionales se dedican a este ámbito y lo hacen sin sentirse o ser valorados y por tanto, sin recibir una contraprestación adecuada. Una buena estrategia de social media requiere:

  • Un plan adecuado a la empresa / objetivo
  • Un profesional formado y con experiencia
  • Un presupuesto que se ajuste a la estrategia
  • Apoyo de la empresa

Y gracias a los 4 puntos, se conseguirá posicionamiento e incremento de ventas.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s