Marqueting · privacidad

Saps que és el ‘phishing’? / Sabes lo que es el ‘phishing’?

El ‘phishing‘ consisteix en l’intent d‘adquirir informació confidencial mitjançant un correu electrònic o el perfil d’una xarxa social. En aquests contactes, l’estafador es fa passar per una persona o empresa de confiança i demana directament les dades a la seva víctima.

En cas que l’estafador es faci passar per una empresa, aquests correus tenen un enllaç mitjançant el qual accedim a la còpia de la pàgina oficial de l’empresa. Les empreses de seguretat insisteixen que no s’ha de punxar en els enllaços adjunts a un correu, sinó entrar en aquesta pàgina escrivint nosaltres mateixos la direcció o copiant l’email, comprovant així l’autenticitat del correu.

Cal recordar que cap empresa ni banc sol·licita mai dades personals als clients a través de correu electrònic. Tot i això, segons un estudi de l’empresa de seguretat Kaspersky, el 13 per cent dels usuaris espanyols que van rebre aquest tipus de correus electrònics durant 2012 van facilitar aquesta informació.

chiste_entrevista_trabajaoCast.- El ‘phishing’ consiste en el intento de adquirir información confidencial mediante un email o el perfil de una red social. En estos contactos, el estafador se hace pasar por una persona o empresa de confianza y solicita directamente los datos a su víctima.

   En caso de que el estafador se haga pasar por una empresa, estos correos cuentan con un link mediante el cual accedemos a la copia de la página oficial de la empresa. Las empresas de seguridad insisten en que no se debe pinchar en los links adjuntos a un correo, sino entrar en dicha página escribiendo nosotros mismos la dirección o copiándola del email, comprobando así la autenticidad del correo.

  Es necesario recordar que ninguna empresa ni banco solicita nunca datos personales a los clientes a través de email. A pesar de ello, según un estudio de la empresa de seguridad Kaspersky, el 13 por ciento de los usuarios españoles  que recibieron este tipo de emails durante 2012 facilitaron dicha información.

Fuente: Portal TIC Internet

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.