Seguridad

A les vacances, vigileu amb els ordinadors públics / En vacaciones, atentos con los ordenadores públicos

Alguns de vosaltres ja esteu de vacances i uns altres estem a punt de fer-les, oi? Avui volem parlar-vos d’uns consells que hem trobat al bloc d’Ignacio Santiago, on ens parla d’alguns consells per utilitzar amb seguretat els ordinadors públics ja que a vegades no som conscient que no és com el nostre ordinador, que les nostres dades poden quedar enregistrades i utilitzades de manera improcedent.

Per tant, quan estigueu utilitzant un ordinador públic aneu amb compte i recordeu els consells següents:

 • Tancar SEMPRE la sessió, si no, la propera persona podrà entrar a la teva sessió i actuar en el teu nom.
 • No facis transaccions als llocs que et són imprescindibles credencials personals: banca online, compres online amb targeta, accés al mail de l’empresa, xarxes socials, etc.
 • Si no tens més remei que “saltar-te” el consell anterior, utilitza opcions dels navegadors que es consideren “més segures”. Al Firefox hi ha l’opció “navegació privada”; al Chrome hi ha “incógnito”, i a l’Explorer hi ha “inPrivate”. Aquestes eines et permetran navegar i que, un cop acabat, s’esborrin les dades utilitzades a l’ordinador.
 • Si l’ordinador et pregunta “guardar usuario y contraseña” sempre hem de dir que NO. Aixó sembla obvi, però moltes vegades apretem l’enter sense llegir el que posa…
 • Una idea pot ser canviar la contrasenya durant els dies que estem fora de viatge.
 • Vigileu amb els USB! Hi ha programes que capturen tot el que hi ha als USB, per tant, assegureu-vos que no teniu informació privada.
 • Encara que sembli una paranoia, mireu darrera vostra quan escriviu la contrasenya. Mai se sap!
http://webalia.com/vacaciones/gmx-tag12647.htm

Esp.- Algunos de vosotros ya estáis de vacaciones y otros estamos a punto de hacerlas, ¿verdad? Hoy queremos hablaros de unos consejos que hemos encontrado en el blog de ​​Ignacio Santiago, donde nos habla de algunos consejos para utilizar con seguridad los ordenadores públicos ya que a veces no somos consciente de que no es como nuestro ordenador, que nuestros datos pueden quedar registrados y utilizados de forma improcedente.

Por lo tanto, cuando estéis utilizando un ordenador público tenga cuidado y recuerde los siguientes consejos:

 • Cerrar SIEMPRE la sesión, si no, la próxima persona podrá entrar a tu sesión y actuar en tu nombre.
 • No hagas transacciones en los lugares que te son imprescindibles credenciales personales: banca online, compras online con Tagetes, acceso al mail de la empresa, redes sociales, etc.
 • Si no tienes más remedio que “saltarte” el consejo anterior, utiliza opciones de los navegadores que se consideran “más seguras”. En Firefox hay la opción “navegación privada”, en Chrome hay “incógnitas”, y en Explorer hay “InPrivate”. Estas herramientas te permitirán navegar y que, una vez terminado, se borren los datos utilizados en el ordenador.
 • Si el ordenador te pregunta “guardar usuario y contraseña” siempre tenemos que decir que NO. Esto parece obvio, pero muchas veces apretamos el enteri sin leer lo que pone …
 • Una idea puede ser cambiar la contraseña durante los días que estamos fuera de viaje.
 • ¡Cuidado con los USB! Hay programas que capturan todo lo que hay en los USB, por lo tanto, asegúrate de que no tienes información privada.
 • Aunque parezca una paranoia, mirad detrás vuestro al escribir la contraseña. ¡Nunca se sabe!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s