comunicacio · cv · RRHH

Com treure profit als gestos en una entrevista de feina / Como sacar provecho de los gestos en una entrevista de trabajo

Com ja sabeu, la mirada, els gestos, el comportament i tot el que composa la comunicació no verbal té molta importància en les nostres interaccions, en la manera com ens relacionem amb les persones, en com ens veuen i en quina impressió reben de nosaltres. Per aquest motiu, dominar certes tècniques ens ajudaran a crear una impressió. I això és molt important quan tenim una entrevista de feina. Anem a veure uns quants truquets que ens poden ajudar.

Copiar els gestos del nostre interlocutor ens fa guanyar la seva simpatia. La imitació és la manera com expressem al nostre interlocutor que estem d’acord amb ell, que pensem el mateix. Si mires a les parelles ben avingudes veuràs que fan molts gestos iguals: a l’hora de caminar, d’agafar el got, de seure. També es veu aquesta imitació inconscient entre amics. En una entrevista de feina val la pena que imitem els gestos positius (un creuament de mans, un somriure). L’efecte que s’aconsegueix és posar a l’entrevistador en una actitud tranquil·la i receptiva perquè li donem a entendre que entenenm el seu punt de vista.

Decantar el cap i assentir. El cap reclinat cap a un costat significa que tenim interès pel que estem escoltant. Si, a més, inclinem el cos cap endavant, encara donarem més la sensació d’estar interessats en el que diu el nostre interlocutor. I ja només en falta assentir, anar movent el cap de dalt a baix amb un signe d’assentiment (lleu).

La mirada de negocis. Quan s’està parlant de negocis hem d’imaginar que el nostre interlocutor té un triangle entre els dos ulls i el punt central del front. Si mantenim la mirada dirigida a aquesta zona, crearem una atmosfera de seriositat i l’altre persona veurà que parlem de debò. Si mirem a la persona entre els ulls i el nas es considera una mirada social. Si passegem la mirada entre els ulls i baixem a la barbeta o altres parts del cos, es considera una mirada íntima. Aquesta darrera mirada és la que tant els homes com les dones fan servir per lligar.

Esp.- Como ya sabéis, la mirada, los gestos, el comportamiento y todo lo que compone la comunicación no verbal tiene mucha importancia en nuestras interacciones, en la manera como nos relacionamos con las personas, en cómo nos ven y en qué impresión reciben de nosotros. Por este motivo, dominar ciertas técnicas nos ayudarán a crear buena impresión. Y eso es muy importante cuando tenemos una entrevista de trabajo. Vamos a ver unos cuantos truquillos que nos pueden ayudar.

Copiar los gestos de nuestro interlocutor hace ganar su simpatía. La imitación es la forma en que expresamos a nuestro interlocutor que estamos de acuerdo con él, que pensamos lo mismo. Si miras a las parejas bien avenidas verás que hacen muchos gestos iguales: a la hora de caminar, de coger el vaso, de sentarse. También se ve esta imitación inconsciente entre amigos. En una entrevista de trabajo vale la pena que imites los gestos positivos (un cruce de manos, una sonrisa). El efecto que se consigue es poner al entrevistador en una actitud tranquila y receptiva conn la que le damos a entender que entendemos su punto de vista.

Decantar la cabeza y asentir. La cabeza reclinada hacia un lado significa que tenemos interés por lo que estamos escuchando. Si, además, inclinamos el cuerpo hacia delante todavia daremos más la sensación de estar interesados en lo que dice nuestro interlocutor. Y ya sólo hace falta asentir, ir moviendo la cabeza de arriba abajo con un signo de asentimiento (leve).

La mirada de negocios. Cuando se está hablando de negocios debemos imaginar que nuestro interlocutor tiene un triángulo entre los dos ojos y el punto central de la frente. Si mantenemos la mirada dirigida a esta zona, crearemos una atmósfera de seriedad y la otra persona verá que hablamos en serio. Si miramos a la persona entre los ojos y la nariz se considera una mirada social. Si paseamos la mirada entre los ojos y la bajamos a la barbilla u otras partes del cuerpo, se considera una mirada íntima. Esta última mirada es la que tanto los hombres como las mujeres utilizan para ligar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s