web

Passar de ser cutre a estar a la última / Pasar de ser cutre a estar a la última

Estem immersos en el gran “boom” del reciclatge, de la reutilització, l’estalvi, etc. i el que abans era de “pobres”, de “frikis”, de bohemis i penjats, ara resulta que és el més nou, el que està de moda, el més “in”. Aquests dies ha sortit un anunci on Pau Gasol li demana al cambrer que li guardi en una caixeta per portar el menjar que s’ha deixat … Quan jo era petita, la meva àvia sempre portava una bossa de plàstic al bolso i es ficava les sobres d’amagat. D’adolescent, em moria de vergonya si la meva mare demanava les sobres “per al gos” … i ens posàvem a bordar rient … De grandeta, directament li demanava al cambrer que m’emboliqués les sobres per a més tard, però la gent “guapa” em mirava malament … Doncs ara està de moda! Si senyor!

Doncs el mateix passava amb la meva afició a comprar llibres de segona mà: molta gent em mirava somrient … amb una rialleta de mig fàstic. Doncs ara a això se’n diu reutilitzar, reciclar … Em sento una avançada en el temps? 😀

Avui us presentem Relibrea, un lloc web que busca apropar a les persones perquè puguin oferir els seus llibres ja llegits als altres usuaris i, a més, també són a la venda per fins i tot acordar algun intercanvi. Momentàniament Relibrea només funciona per a usuaris espanyols.

Per a la seguretat dels compradors, sol·liciten al venedor que pugi almenys 4 fotografies reals del llibre. D’aquesta manera es pot verificar l’estat del material ja que això farà variar el preu, doncs tots sabem que no val el mateix un llibre en mal estat que un ben cuidat.

Vosaltres compreu llibres de segona mà? I demaneu als restaurants que us emboliquin les sobres?

Estamos inmersos en el gran “boom” del reciclaje, de la reutilización, del ahorro, etc y lo que antes era de “pobres”, de “frikis”, de bohemios y colgados, ahora resulta que es lo más novedoso, lo que está de moda, lo más “in”. Estos días ha salido un anuncio donde Pau Gasol le pide al camarero que le guarde en una cajita para llevar la comida que se ha dejado… Cuando yo era pequeña, mi abuela siempre llevaba una bolsa en el bolso y se metía las sobras a escondidas. De adolescente, me moría de verguenza si mi madre pedía las sobras “para el perro”… y nos poníamos a ladrar entre risas… De mayorcita, directamente le pedía al camarero que me envolviera las sobras para más tarde, però la gente “guapa” me miraba mal… ¡Pues ahora está de moda! ¡Si señor!

Pues lo mismo pasaba con mi afición a comprar libros de segunda mano: mucha gente me miraba sonriendo… con una sonrisita de medio asco. Pues ahora a eso se le llama reutilizar, reciclar… ¿Me siento una adelantada en el tiempo? 😀

Hoy os presentamos Relibrea, un sitio web que busca acercar a las personas para que puedan ofrecer sus libros ya leídos a los demás usuarios y, además, ver cuales están a la venta para incluso acordar algún intercambio. Momentáneamente Relibrea sólo funciona para usuarios españoles.

Para la seguridad de los compradores, solicitan al vendedor que suba al menos 4 fotografías reales del libro. De esta manera se puede verificar el estado del material ya que eso hará variar el precio, pues todos sabemos que no vale lo mismo un libro en mal estado que uno bien cuidado.

¿Vosotros compráis libros de segunda mano? ¿Y le pedís al camarero que os envuelva las sobras?

Anuncis

2 thoughts on “Passar de ser cutre a estar a la última / Pasar de ser cutre a estar a la última

 1. A casa meva, serà perquè les hem passat canutes (vaja els meus pares), o perquè la iaia sempre ens alliçonava, sempre hem reciclat i reutilitzat de tot.
  ¿Qui no se’n recorda d’haver de cuidar els llibres de l’any perquè els havies de passar al germà petit o al cusí? Jo no he guixat un llibre en ma vida….
  ¿No serà que hem passat una època de alargar més el braça que la màniga, i els fills d’aquestes generacions no ho han vist fer, i per això els sorpren?
  No ho sé, però me n’alegro molt que s’hagi posat de moda.

  1. Exacte Neus, la nostra generació ha reciclat molt més del que pensem, el que dius dels llibres és un clar exemple. I t’enrecordes de quan els envasos es retornaven? A veure si aixó no era reciclar! I segur que hi ha moltes altres coses: passar-nos la roba entre amics i cosins, sopar un dia a la setmana de les sobres de la resta de dinars, guardar l’oli brut per fer sabó, etc.
   Gràcies per llegir-nos i ajudar-nos amb els teus comentaris 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s