Community Manager

Com crear contingut atractiu? / ¿Cómo crear contenido atractivo?

Com a responsables de continguts comunicatius, molt sovint ens preguntem com crear un contingut atractiu. Sabem quina informació volem i tenim les idees clares, però amb el bombardeix continuu d’informació que rebem a cada minut, cal que el nostre missatge destaqui per sobre dels altres. Com fer-ho?

Avui en dia, tenim diferents eines:

 • LLIBRES BLANCS. Se solen utilitzar per presentar productes o novetats tecnològiques. Normalment presenten una solució a un problema o una postura determinada. Solen ser gratuïts i requereixen un procés de registre per poder conèixer el nombre de descàrregues.
 • BLOCS. El bloc és la forma més fàcil i senzilla de posicionar com a líder del mercat. Per això, la persona que ho escrigui, haurà de conèixer en profunditat tant l’empresa com els productes o serveis que ofereix per poder connectar amb els usuaris i oferir continguts atractius.
 • WEBMINARS. Són seminaris en línia que inclouen àudio, vídeo i gràfics i que les empreses utilitzen per explicar per exemple, com resoldre problemes concrets. Solen participar experts en determinats temes.
 • E-BOOKS. És un document PDF que tracta sobre un tema específic que interessa a un comprador determinat. És el germà petit del llibre blanc. Hauria de ser gratuït i que no requereixi registre previ per descarregar-lo.
 • BUTLLETÍ ELECTRÒNIC. Segueix tenint un gran valor per proporcionar contingut en petites dosis de forma regular. És fa servir molt a nivell de comunicació interna de les empreses.
 • WIKIS. Són perfectes per a empreses que no tenen por que els seus empleats i usuaris s’expressin obertament. Aquests col · laboren en l’edició i creació de contingut a través de les seves preguntes, respostes, interessos, etc. Han de ser fàcils d’utilitzar i molt intuïtives.
 • ESTUDIS I INFORMES. Moltes empreses s’encarreguen estudis i després publiquen en línia els resultats. Són continguts molt interessants per als seus clients, ja que poden conèixer el valor de l’empresa i saber més profundament a què es dedica.
 • FOTOGRAFIES, IMATGES, GRÀFICS. De tots és sabut que una imatge parla per si sola. Això és realment important si l’empresa en qüestió comercialitza productes que tenen un gran contingut visual. Per exemple, roba, habitatges, etc. Pinterest és ara mateix la xarxa social més important en aquest aspecte.
 • AUDIO I VÍDEO. Els podcast (arxius d’àudio) són molt populars en alguns sectors. El contingut de vídeo (vodcast, blog de vídeo i vlogs) s’actualitza amb regularitat i dóna l’oportunitat de demostrar el teu lideratge en un sector.
http://www.trecebits.com/2012/05/23/42-formas-de-crear-contenido-atractivo-para-los-clientes-infografia/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Trecebits+%28TreceBits%29
http://www.trecebits.com/2012/05/23/42-formas-de-crear-contenido-atractivo-para-los-clientes-infografia/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Trecebits+%28TreceBits%29

esp_ Como responsables de contenidos comunicativos, muy a menudo nos preguntamos cómo crear un contenido atractivo. Sabemos qué información queremos y tenemos las ideas claras, pero con el bombardero continuo de información que recibimos a cada minuto, es necesario que nuestro mensaje destaque por encima de los demás. ¿Cómo hacerlo?

Hoy en día, tenemos diferentes herramientas:

 • LIBROS BLANCOS. Se suelen utilizar para presentar productos o novedades tecnológicas. Normalmente presentan una solución a un problema o una postura determinada. Suelen ser gratuitos y requieren un proceso de registro para poder conocer el número de descargas.
 • BLOGS. El blog es la forma más fácil y sencilla de posicionar como líder del mercado. Por ello, la persona que lo escriba, deberá conocer en profundidad tanto la empresa como los productos o servicios que ofrece para poder conectar con los usuarios y ofrecer contenidos atractivos.
 • WEBMINARS. Son seminarios en línea que incluyen audio, vídeo y gráficos y que las empresas utilizan para explicar por ejemplo, cómo resolver problemas concretos. Suelen participar expertos en determinados temas.
 • E-BOOKS. Es un documento PDF que trata sobre un tema específico que interesa a un comprador determinado. Es el hermano pequeño del libro blanco. Debería ser gratuito y que no requiera registro previo para descargarlo.
 • BOLETÍN ELECTRÓNICO. Sigue teniendo un gran valor para proporcionar contenido en pequeñas dosis de forma regular. Es muy utilizada a nivel de comunicación interna de las empresas.
 • WIKIS. Son perfectas para empresas que no tienen miedo de que sus empleados y usuarios se expresen abiertamente. Estos colaboran en la edición y creación de contenido a través de sus preguntas, respuestas, intereses, etc. Deben ser fáciles de utilizar y muy intuitivas.
 • ESTUDIOS E INFORMES. Muchas empresas se encargan estudios y luego publican en línea los resultados. Son contenidos muy interesantes para sus clientes, ya que pueden conocer el valor de la empresa y saber más profundamente a qué se dedica.
 • FOTOGRAFÍAS, IMÁGENES, GRÁFICOS. De todos es sabido que una imagen habla por sí sola. Esto es realmente importante si la empresa en cuestión comercializa productos que tienen un gran contenido visual. Por ejemplo, ropa, viviendas, etc. Pinterest es ahora mismo la red social más importante en este aspecto.
 • AUDIO Y VÍDEO. Los podcast (archivos de audio) son muy populares en algunos sectores. El contenido de vídeo (vodcasts, blog de vídeo y vlogs) se actualiza con regularidad y da la oportunidad de demostrar tu liderazgo en un sector.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s